Ouderkerk wint van nummer 3 Bloemendaal

In een knotsgekke wedstrijd die zich voornamelijk afspeelde in de 2e helft heeft de ploeg van Lex van der Horst de volle buit mee genomen uit Bloemendaal.

Ouderkerk speelde een dramatische eerste helft, en mocht van geluk spreken dat de tegenstander de nodige kansen niet wist te verzilveren. Als het de eerste 15 minuten van de wedstrijd 3-0 voor de thuis ploeg zou hebben gestaan, zou dat een goede weergave van het spelbeeld zijn geweest.

Het slechte spel van Ouderkerk resulteerde in de 1-0 voor Bloemendaal in de 32e minuut nadat Friso Kaashoek een aangespeelde pass niet onder controle kreeg en in de voeten van Melvin Jordaan van Bloemendaal speelde die dwars door de verdediging liep en simpel de bal achter Rene de Jong in het doel schoot, de 1-0 was tevens de ruststand.

Dan de tweede helft, Ouderkerk kwam als herboren uit de kleedkamer. Na een donderspeech van de trainer, die achteraf verklaarde nog nooit in zijn trainerscarrière zo kwaad te zijn geweest, dat de tegels bijna van de muur in de kleedkamer naar beneden kwamen.

We tellen de 50e minuut als Levi Piqué aan een solo begint 3 man passeert en de stand op 1-1 brengt. Niet lang daarna wederom Piqué die na goed doorgaan Friso Kaashoek in stelling brengt, die de 1-2  op het bord mocht zetten.

Weer enkele minuten later was het Sander Couperus die uit een perfect genomen corner van Mitchel Melissen de 1-3 achter de doelman kopte. Bloemendaal was van slag, maar wist dat er nog tijd genoeg was om de boel recht te trekken, en zette vol op de aanval. Even dacht  Bloemendaal dichterbij te komen toen zij de 2-3 maakten, maar deze goal werd afgekeurd wegens duwen.

Ouderkerk ging door met de tegenstander onder druk zetten en de hard werkende Melissen mocht in de 65e minuut de score opvoeren door de toegekende penalty te verzilveren nadat hij binnen de 16 werd gevloerd.  1-4 stond er op het bord wat een weelde voor de ploeg van v/d Horst en wat een verschil met de slappe vertoning van de eerste heft.

Nog gaf Bloemendaal het niet op en kwam op 2-4 door een foutje van Ouderkerk keeper de Jong en niet lang daarna werd het zelfs 3-4.  Even later zelfs 4-4, maar voor de tweede maal  zag Bloemendaal een doelpunt afgekeurd worden. Het werd in de laatste fase van de wedstrijd zogezegd billenknijpen en v/d Horst ging nog maar eens wisselen en bracht Michel Zeegers  binnen de lijnen en zowaar zette hij de 3-5 in de laatste seconden van de wedstrijd op het bord. Al met al door strijd en werklust in de tweede helft een verdiende overwinning. Door zijn harde werken en aandeel in de twee doelpunten werd Levi Piqué verkozen tot man van de wedstrijd.

Door deze overwinning stijgt Ouderkerk naar de 5e plaats op de ranglijst gelijk met DWS, beide met 11 punten uit 7 wedstrijden. Saillant detail: De eerst volgende competitie wedstrijd is Ouderkerk – DWS op 30 oktober a.s.

Aankomend weekend geen competitie voor Ouderkerk, dinsdagavond 25 oktober speelt Ouderkerk de bekerwedstrijd tegen SWIFT  in Amsterdam.

Herman van Luijn