Ouderkerk weet geen vuist te maken tegen VVA / Spartaan

Zondag 1 trad om 14.30 uur in Amsterdam aan tegen koploper Spartaan. Via een relatief eenvoudige 4-2 overwinning van Spartaan, kunnen zij (samen met Weesp) afstand nemen van de overige concurrenten.

De beperkte Ouderkerk aanhang trok dit keer richting Spartaan op een fraai complex in stadsdeel West. Zij zagen reeds in de 11eminuut de mannen van Lex van der Horst op een 1-0 achterstand komen. Een van richting veranderde vrije trap, werd fraai ingeschoten. Het werd echter 10 minuten later gelijk. De vrijgespeelde Levy Piqué werd in het strafschopgebied gehaakt. De altijd hard werkende Mitchel Melissen schoot vervolgens de strafschop resoluut in, wat resulteerde in 1-1.

Via een op en neer gaand spel werd het, door onnodig balverlies op het middenveld, 2-1 in de 38e minuut. Abdellah Atalj scoorde relatief eenvoudig en passeerde keeper de Jong. De eerste helft was gelijkwaardig qua spelbeeld en verliep (net als de rest van de wedstrijd) sportief.

De tweede helft bleef Tom Spronk achter in de kleedkamer, met helaas een terugkerende rugblessure. Hij werd vervangen door Cor Kreb. Al gauw na rust, in de 49e minuut, bouwde Spartaan de voorsprong verder uit wederom door onnodig balverlies op het middenveld. Het was voor de tweede keer Abdellah Atalj die via een steekpass zijn ploeg op 3-1 bracht. Hierna was het achter de feiten aanhollen voor Ouderkerk.

Na een dubbele wissel in de 62e minuut, Friso Kaashoek en Sebastiaan Scholte voor Michel Zeegers en Levy Piqué (welke beiden niet lekker in de wedstrijd zaten) werd Ouderkerk iets gevaarlijker. In de 65e minuut schoot Sander Couperus fraai en hard op de keeper, helaas voor Ouderkerk werd een mogelijke aansluit treffer geblokt door keeper Marcel Ons. Het was in de 84e minuut de rechtsbuiten van Spartaan die echter de genadeklap uitdeelde aan Ouderkerk door op eenvoudige wijze de bal in te tikken. In de laatste minuut scoorde Sander Couperus de 4-2, die door een doorkopbal uit het niets ontstond.

Een terechte uitslag bij koploper Spartaan, mede door de vele foutieve passes, het onnodig balverlies op het middenveld en een relatief veel achteruit spelend Ouderkerk. Daarnaast maakte keeper de Jong een onzekere indruk onder de lat, door veel foutieve doeltrappen en nerveuze passes, waarmee hij zijn teamgenoten onnodig in moeilijkheden bracht.

Volgende week zondag wacht “aartsrivaal” Diemen op eigen grond om 14 uur. Diemen bezet de voorlaatste plaats met 1 punt en Ouderkerk zakt na deze eerste nederlaag naar de 7e plek.

Mark van t Veer

Speler van de week: Mitchel Melissen