Ouderkerk verspeelt dure punten

Ouderkerk heeft na gelijkspel (1-1) in Bloemendaal de periodetitel niet helemaal meer in eigen hand.

Op het zonovergoten sportpark in Bloemendaal hebben de vast meegereisde supporters een matige wedstrijd gezien van beide kanten. De voorlaatste ronde tegen en in Bloemendaal was de sleutelwedstrijd voor het behalen van de 3e periodetitel voor beide ploegen. Bij winst van Ouderkerk was de periodetitel voor nacompetitie nagenoeg binnen, het pakte echter anders uit.

Over de eerste helft kunnen wij kort zijn. Van beide kanten werden verschillende kansen onbenut gelaten, de wedstrijd kwam niet echt goed op gang. Hoogtepunt was de 40e minuut, waarin de wat warrig fluitende scheidsrechter een bedenkelijke rol speelde. Na een fraaie pass van Ouderkerk over links, welke buitenspel was, liet de scheidsrechter doorspelen. Ouderkerk tikte, na de bal opzij gelegd te hebben binnen op 0-1. De tweede pass was zeker geen buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Het vermoeden was dat hij zijn eerdere fout wilde corrigeren. Bij een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was aantrekkelijker, waarin Ouderkerk de bovenliggende ploeg was. Bloemendaal kreeg ook wat kansen, maar dat waren achteraf niet meer dan enkele speldenprikken. Behalve die ene kans in de 55e minuut, waarin Bloemendaal de score op 1-0 opende. Met een mooie voorzet over links werd de bal op rechts vogelvrij ingekopt. Een fout in de Ouderkerkse verdediging.

In de 65e minuut was het een afgeslagen vrije trap over rechts van Desley Douglas, die voor de voeten van Sander Couperus kwam. Deze tikte de bal terug op Jay Day, die de bal werkelijk in een streep in de kruising wist te plaatsen, 1-1. De rest van de tweede helft lukte het Ouderkerk echter niet om door te pakken, ondanks de diverse kansen voor de goal van Bloemendaal. Zo was het dezelfde Couperus die in de laatste minuten verzuimde om de bal op zijn hoofd te nemen toen hij voor de keeper stond.

Het middenveld werd deze wedstrijd diverse malen overgeslagen en was nauwelijks zichtbaar. Voorin werd Kaj de Jong gemist, zonder daarbij de overige spelers tekort te doen. Voor de wiskundigen onder ons kan Ouderkerk via de 3e periodetitel of de 4e plek in de competitie zich plaatsen voor de nacompetitie. Door het gelijke spel van Schoten, staat Ouderkerk nog steeds 5e. Mocht Roda volgende week verliezen van koploper SDZ (reeds officieus kampioen) en Ouderkerk wint van Alliance, dan plaatst Ouderkerk zich rechtstreeks voor de nacompetitie. In alle andere gevallen moeten wij ervoor zorgen dat wij op de 4e plaats eindigen in de poule. Wij zijn daarin echter afhankelijk wat Schoten de laatste wedstrijd doet. Kortom winnen is in ieder geval het devies aankomende zondag thuis tegen Alliance.

Speler van de week is Thijs de Dood geworden.

Geschreven door: Mark van ’t Veer