Ouderkerk verliest

SV OUDERKERK KAN VERWACHTINGEN NIET WAARMAKEN

Deze waren voor de wedstrijd tegen sv De Meer bij de meeste Ouderkerkse supporters hoog gespannen. Immers de laatste vijf competitieduels werd er niet verloren en met een overwinning zou hun vlaggenschip zich in de kopgroep van de derde klasse Zondag 3C  nestelen. Het werd echter een nederlaag. (0-2)

Dat zag er in het begin niet naar uit. Nadat de pupillen van de week Jonas Wessels en Robbie Mink hadden voorgedaan hoe je moest scoren,  trok Ouderkerk fris en fruitig ten aanval. Het had in de 15e minuut op voorsprong kunnen komen. Daan van Piggelen kreeg een dot van een kans maar zijn uitgestrekte been miste jammerlijk de bal. Ook De Meer wilde wel voetballen maar van beide kanten oogde het spelbeeld lange tijd vrij rommelig. Dat met de rust nog steeds de brilstand op het scorebord stond was vooral te danken aan keeper Jesse de Wit, die in de 29e minuut op fraaie wijze een tegendoelpunt wist te voorkomen. In de 31e minuut deed hij dat nog eens dunnetjes over door een kopbal uit een corner van De Meer uit z’n doel te ranselen. Ouderkerk was in het eerste bedrijf beslist niet de mindere en bleek in staat om het De Meer zo moeilijk mogelijk te maken.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. In de tweede helft moest het dan ook gebeuren. En dat was het geval, helaas voor de Ouderkerkers aan de verkeerde kant. De Meer vond in de 56e minuut over rechts de vrije man, die alle gelegenheid kreeg om de bal voor te zetten. Tes Abbenhues opende de score (0-1). Coach Jules Pasteuning zei na afloop steeds al tijdens de wedstrijd het gevoel te hebben gehad, dat wie scoort ook gaat winnen en dat bleek dus het geval.

In de 73e minuut was het overigens Jesse de Wit die zich wederom onderscheidde door een bal uit een vrije trap uit de kruising te rammelen. Het bleek uitstel van executie, want in de 78e minuut werd het 0-2 door  opnieuw Tes Abbenhues, die op vrijwel identieke wijze uit een voorzet over rechts onberispelijk wist te scoren. De drie wissels bij Ouderkerk wisten in de slotfase het tij evenmin te keren.

Coach Pasteuning vond op basis van de tweede helft de overwining voor De Meer verdiend. Na de 0-1 achterstand gingen we te gehaast spelen en wisten daarbij zelf onvoldoende te creëren, aldus Jules.

Volgende week wacht de derby tegen Diemen uit.

Rob van ‘t Veer