Ouderkerk verliest vierde wedstrijd op rij

Advertentie

Na een weekend zonder competitie voetbal, waarin een aantal oefenwedstrijden werden afgewerkt, moest de ploeg van v/d Horst aantreden tegen Olympia Haarlem.

Voor Ouderkerk wederom een onbekende tegenstander, v/d Horst had enkele wijzigingen aangebracht in zijn selectie. Zo stond Wouter Roosjen in de verdediging, in plaats op het middenveld, Couperus begon op de bank en Kaashoek stond in de spits.

Een domper voor Ouderkerk begon in de 6e minuut toen Olympia vanaf links een vrije trap nam en door de verdediging van Ouderkerk niet goed werd uitverdedigd, de bal kwam voor de voeten van Dwayne Wondel die de bal  beheerst in de verre hoek schoot.

Ouderkerk speelde  de bal goed rond tot aan de middenlijn, maar kon op de helft van de tegenstander geen gevaar stichten. Met een enkele kans moest Ouderkerk zich tevreden stellen, zo was het in de 21e minuut  Levy Piqué die de 1-1 op zijn schoen had. De keeper van Olympia kwam uit zijn  doel k en miste de bal,  maar ook Pique miste voor open doel.

Olympia Haarlem kwam zelfs nog voor rust op 0-2 door wederom een fraaie aanval over links , het was Mo Yahyaoui die de bal onhoudbaar voor keeper de Jong in het doel schoot.

De tweede helft begon voor Ouderkerk dramatisch toen Olympia in de 47e minuut de 0-3 op het bord zette en eigenlijk  was de wedstrijd gespeeld. Trainer v/d Horst ging in de tweede helft al zijn wissels gebruiken maar ook dat bracht geen beter voetbal op de mat.

Ouderkerk zakte deze wedstrijd naar een bedenkelijk niveau, niet één speler  haalde een voldoende, er werd te weinig druk gezet op de tegenstander, duels werden verloren, passes kwamen niet aan en spitsen werden niet bereikt, of waren niet aanspeelbaar. Over 90 minuten creëerde Ouderkerk veel te weinig echt reële kansen.

Door dit verlies staat Ouderkerk nu op de voorlaatste plaats en moet het zondag naar Bovenkerk om tegen Roda 23 toch een betere 90 minuten voetbal op de mat te leggen. Om zo (hopelijk) de weg omhoog weer te vinden, ook zullen de spelers met een andere instelling de komende wedstrijden moeten gaan spelen.

Herman van Luyn