Ouderkerk incasseert gevoelige nederlaag

Ouderkerk incasseert in eigen huis gevoelige 2-3 nederlaag tegen Roda ’23

Het was een sleutelwedstrijd in Ouderkerk om de nacompetitie te kunnen ontlopen, maar de ploeg van Lex van der Horst heeft het niet meer in eigen hand door de zege van Diemen op Laren.

Zoals vorige week al aangekondigd begon Ouderkerk enigszins met een fantasie opstelling door de vele afwezigen. Dat het een pittige middag zou worden, was dus op voorhand al bekend. De eerste minuten ontstonden reeds hachelijke momenten voor de goal van René de Jong. Zo was het uiteindelijk in de 10e minuut dat Roda op voorsprong kwam door een bal die via de paal van Ouderkerk en de borst van René de Jong in het doel belandde. Het daarop volgend kwartier kreeg Ouderkerk nog flink wat kansen, onder andere via de doorgebroken Tim Baas die middels een fraaie 1-2 een schot op doel loste. Ook was het Wouter Roosjen die een flinke pegel op de goalie van Roda afvuurde.

Na een krap half uur spelen, was het echter Roda, dat over rechts door balverlies van Wesley Wendel, middels een lange rush de bal voor het doel kreeg en waarna deze hard werd ingeschoten op 0-2. Hiermee leek de wedstrijd vroegtijdig gespeeld. 10 Minuten voor het rustsignaal was het Remy van Luijn die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Via een inworp trok Jelle van Barneveld de bal fraai via de achterlijn terug op Mitchel Melissen die de bal via de keeper op de voet van van Luijn kreeg. Roda kreeg voor rust nog een dot van een kans, maar de bal belandde op de paal.

De tweede helft liet een ander beeld zien, Ouderkerk kreeg meer overwicht. Het was echter in de 63e minuut dat de paal Roda dit keer goed gezind was en de stand ten onrechte op 1-3 werd gebracht. Ouderkerk toonde veerkracht en gooide er nog een schepje bovenop. Zo was het door goed jagen van onder andere van Barneveld en Melissen de spanning 20 minuten voor tijd terug werd gebracht, door een doelpunt van Mitchel Melissen.

Ondanks het feit dat Ouderkerk minimaal een punt had verdiend door de hard werkende ploeg, lukte het niet om de stand gelijk te trekken. Roda speler Tim Engeln kreeg nog tot 2 keer toe geel, wegens het onnodig wegtrappen van de bal, waarna hij het veld kon verlaten. Door deze gevoelige nederlaag heeft Ouderkerk het niet meer in eigen hand om nacompetitie te ontlopen. Diemen staat nu 1 punt boven Ouderkerk. Door verlies of gelijkspel van Diemen en winst van Ouderkerk (uit tegen het al nacompetitie spelende Fortius) kan Ouderkerk theoretisch de nacompetitie nog ontlopen. Tevens kan via verlies van Laren of Velserbroek en winst van Ouderkerk, één van deze 2 ploegen nog in de nacompetitie belanden.

Speler van de week was Ruben Kalkman

Verslag: Mark van ’t Veer

Martien Kouwenhoven stopt na 17 jaar als grensrechter.