Ouderkerk – Geinburgia

SV OUDERKERK OOK SV GEINBURGIA RUIM DE BAAS

Werd vorige week AFC IJBURG met ruime cijfers verslagen (9-1), dit keer moest vijfde klasser SV Geinburgia er aan geloven. Het werd een 6-1 overwinning voor de Ouderkerkers. Hoe anders was dat in het verleden toen beide verenigingen nog in de 4e klasse speelden. Het waren daar in Driemond altijd lastige wedstrijden voor SV Ouderkerk. Zelden werd er een overwinning geboekt, ook niet ca 15 jaar geleden toen bij een zege het kampioenschap binnen zou zijn. De zegekar van de firma Verheul stond al geparkeerd in Driemond voor een glorieuze intocht in Ouderkerk, maar het  liep toen in een tumultieuze wedstrijd uiteindelijk  op een nederlaag uit. Wég kampioenschap en de beslissingswedstrijd daarop tegen Fortius op het NFC-veld liep voor de Ouderkerkers ook niet goed af.

Datzelfde Fortius (intussen Joga Fortius) is overigens volgende week de tegenstander in de derde bekerwedstrijd. Tegen Geinburgia was Ouderkerk met name in de eerste helft oppermachtig. Het was  eenrichtingverkeer richting de goalie van Geinburgia. Die keeper wist zich meerdere malen te onderscheiden. Hoewel klein van postuur waren zijn daden dan ook groot. Toch kon hij niet verhinderen dat reeds in de 6e minuut Mitchel Melissen met een kopbal wist te scoren.

Ouderkerk combineerde ook daarna naar hartenlust. Het middenveld stond goed, de druk werd allengs opgevoerd en de meeste aanvallen verliepen over de vleugels. Er werd ook nauwelijks balverlies geleden. Ruststand 4-0. Overigens jammer dat Glen Schoordijk nog voor de thee met een blessure moest afhaken.

Na de theepauze eenzelfde spelbeeld en was Ouderkerk opnieuw de bovenliggende partij. Wel wat minder in de combinaties en werd de voorhoede wat slordiger in stelling gebracht. De meegereisde supporters rekenden niettemin toch nog wel op enkele doelpunten aan Ouderkerkse kant. En die kwamen er, maar niet nadat Geinburgia in de 50e minuut uit een penalty, naar later zou blijken, de eretreffer wist te scoren. Het werd uiteindelijk 6-1 door onder meer een pegel van invaller Rocky Nuamah.

De hardwerkende maar ook goed spelende Mitchel Melissen, die een hattrick scoorde, was zeer tevreden over het vertoonde spel in de eerste helft, maar minder over dat in het tweede bedrijf. De balans in het elftal was minder waardoor we elkaar ook minder wisten te vinden. Maar uiteindelijk telt de overwinning, aldus Mitchel.

Volgende week dus tegen Joga Fortius. Onderling wordt dan uitgemaakt wie poulewinnaar wordt en verder bekert.

Rob van ‘t Veer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *