OUDERKERK GEEFT GEEN CADEAUTJES WEG

Ouderkerk ging zondag op bezoek bij de jubilerende sv De Meer (100 jaar), maar had geen cadeautjes voor de jarige mee. Het gaf namelijk nauwelijks iets weg en deed dus niet aan Sinterklaas. Het werd een 4-0 overwinning.

De wedstrijd begon spectaculair. Binnen een minuut kreeg sv De Meer een dot van een kans, maar de bal gleed met speler en al net naast het doel. Een minuut later was het  Kaj de Jong die de keeper, van De Meer omspeelde, werd vervolgens ten val gebracht maar de scheids zag er niets kwaads in. Het bleek uitstel van executie. Weer een minuut later namelijk nam Jay Day de bal net buiten de zestien op z’n pantoffel met als eindstation de linkerkruising van het vijandelijke doel (1-0).

De 2-0 viel in de 24e minuut. Desley Douglas opende fraai op Mitchel Melissen, die uiteindelijk in het 16 meter-gebied werd gestuit. Penalty, die hijzelf benutte (2-0). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft hield Ouderkerk de controle over het spel. Paul Hilbink schoot vanuit een vrije trap op de paal. Het lukte Tom Straver niet om de terugspringende bal in een doelpunt om te zetten. Kort daarna werd hij vervangen door Friso Kaashoek, die weer wat meer vaart in de aanvallen bracht. Nadat De Meer in de 72e minuut via keeper René de Jong de lat raakte deed Ouderkerk dat tien minuten later door zelfs tweemaal op de lat te schieten. De bal wilde er gewoonweg niet in.

Daarvoor was het Kaj de Jong geweest die ook nu weer zijn doelpuntje meepikte en zelfs in de slotminuut nogmaals scoorde. Daar ging een fraaie pas over de hele breedte van Mitchel Melissen richting Desley Douglas aan vooraf, die in één keer voorzette en Kaj de Jong de 4-0 liet aantekenen.

Ouderkerk is nu alweer  voor de zesde keer op rij ongeslagen . Coach Jules Pasteuning was ook nu een tevreden mens: “We hebben uiterst geconcentreerd gespeeld, waar we ook bewust op trainen en gaven vanmiddag heel weinig weg. Punt is wel, dat we de wedstrijd eerder definitief hadden kunnen beslissen. Nu vielen de laatste twee doelpunten pas in de slotfase. Maar dat geeft aan dat we ook op het eind geconcentreerd bleven voetballen. Desley Douglas werd tot speler van de week gekozen. Volgende week thuis tegen het goed presterende IVV uit Landsmeer.

Rob van ‘t Veer