Ouderkerk eindigt op 5e plek

Advertentie

Ouderkerk eindigt op 5e plek in 3e klasse C na thuis nederlaag (1-2) tegen Alliance ’22
Op een goed gevuld sportpark van SV Ouderkerk had iedereen het goed voor ogen. Er moest gewonnen worden om de 3e periode zeker te stellen en zo de nacompetitie in te gaan voor promotie richting 2e klasse. Na 90 minuten bleek het voor Ouderkerk de laatste wedstrijd geweest te zijn.
Dat er gewonnen moest worden was duidelijk. Dit bleek ook wel bij de gespannen ogende selectie. Het leek of de machine maar niet op gang wilde komen en de spanning in de benen toesloeg. Een copy van vorige week tegen Bloemendaal. Hoogtepunten van Ouderkerkse zijde waren een omhaal van “Bale” van Barneveld die het doel net miste en de kans na een scrimmage in het strafschopgebied van Mitchel Melissen. Hij kreeg de bal net niet goed tegen zijn been. In de laatste minuut voor rust was het Sander Couperus die een grote kans liet liggen om koppend de ruststand op 1-1 te brengen. Van de zijde van Alliance was het in de 30e minuut de 0-1 die in de lange hoek werd geschoven, na een doorbraak via het middenveld over rechts. Dit was tevens de ruststand.
De tweede helft was nog nauwelijks begonnen, of Hilbrink bracht de stand op 1-1 met een pegel van 25 meter. De ploeg leek op te leven en de winst lag voor het grijpen. Zo was het wederom een kopkans van Couperus die over ging, een bal van Kaj de Jong op de lat en van diezelfde de Jong een bal die net voldoende door Alliance werd gesmoord voordat hij over de doellijn rolde. Na wederom een paar fraaie reddingen van keeper René de Jong, wist hij de 1-1 te behouden. Keeper de Jong schreeuwde om beleving en scherpte in de ploeg, zeker ook in de verdediging.
Van der Horst bracht door 2 aanvallende wissels nog meer stootkracht in de ploeg, in de hoop op winst. Het pakte anders uit. Ouderkerk kroop terug in zijn schulp en het was Alliance die in de 84e minuut het “sprookje” van Ouderkerk deed vervagen. Door deze nederlaag was plek 5 in de competitie het hoogst haalbare en ging de nacompetitie plek naar Schoten.
Al met al een goed seizoen met een bijzonder goede eindsprint. Ouderkerk laat zien dat het mee kan doen in de strijd om het kampioenschap. Het was ondanks deze “domper” na afloop nog lang gezellig. Hierin werd door Theo Mooren (voorzitter supportersvereniging) de speler van het jaar bekend gemaakt.
1: Kaj de Jong
2: René de Jong
3: Mitchel Melissen
Selectie, trainers en technische staf dank voor een leuk en tevens spannend slot van dit seizoen!
Verslag Mark van ’t Veer