OUDERKERK DOET ZICHZELF TEKORT

OUDERKERK DOET ZICHZELF TEKORT IN STREEKDERBY

Vol goede moed waren de Ouderkerkers dit keer afgereisd naar FC Abcoude. Ook de meegereisde supporters hadden er alle vertrouwen in. Hoe anders verliep deze streekderby en ging Ouderkerk met 1-5 onderuit.

Daar leek het in het begin niet op. De Ouderkerkers hadden de eerste helft Abcoude volledig in de tang en legde de tegenstander compleet zijn wil op. Het zat er kort bovenop en Abcoude kwam daardoor nauwelijks aan voetballen toe. Het spel oogde aan Ouderkerkse zijde fris en de ene na de andere aanval richting de goalie van Abcoude wisselden elkaar af. Ouderkerk had min of meer “recht” op een doelpunt, maar die viel niet. In de 14e minuut een eerste uitgespeelde kans. Rocky Nuamah zette voor maar iets te hard voor zijn medespelers, die vrij voor de goalie stonden. Weg kans. In de 20e minuut een corner op rechts. In het vervolg daarvan stond de lat een doelpunt voor de Ouderkerkers in de weg.

Neen, dan de corner van Abcoude in de 33e minuut. Tot dat moment was men nauwelijks in de buurt van de Ouderkerkse goalie Jesse de Wit geweest. Nu dus een corner die via een knullige kopbal wél achter Jesse verdween (0-1). Dan ben je de gehele eerste helft de bovenliggende partij en toch sta je tegen de verhouding in met de rust met 1-0 achter. Ook coach Jules Pasteuning van Ouderkerk baalde daarvan. Gelukkig resteerden op dat moment nog 45 minuten om dit te repareren.

Ook de tweede helft hield Ouderkerk meestal het heft in handen en creëerde het menige aanval en doelrijpe kansen, maar de bal wilde er niet in. FC Abcoude moet hebben gedacht “als jullie niet (willen) scoren dan doen wij het wel”. In de 51e minuut werd het aldus 0-2. Het werd weer spannend toen Ouderkerk in de 57e minuut er 1-2 (doelpunt Thijs de Dood) van wist te maken. Gezien het spelbeeld was toen eigenlijk het wachten op de gelijkmaker. Hoe anders was echter het wedstrijdverloop nadien. In de 73e minuut maakte Abcoude via een vlot lopende aanval over links er fraai 1-3 van. En dat het dan ook nog in de 89e en 90e minuut 1-5 werd leverde bij de rechtgeaarde Ouderkerkse supporters alleen maar extra chagrijn op. De coach: “we hadden hier nota bene kunnen winnen. Over de hele wedstrijd gezien waren we immers de bovenliggende partij met kansen te over. En dan vertoont Abcoude zich slechts vijf keer voor ons doel en scoort het al die keren ook nog! We hebben verzuimd onszelf te belonen”.

Volgende week thuis tegen Vreeswijk zal het team zich hopelijk weten te revancheren. Ook voor de onnodige 5-6 nederlaag die in de eerste competitiewedstrijd tegen die club werd geleden.

Rob van ‘t Veer