Ouderkerk deelt punten (0-0) in streekderby

Advertentie

Sporting Martinus maakte zondag zijn opwachting in Ouderkerk. Een streekderby is het nooit geworden, na een povere eerste helft zat het venijn deze week weer in de staart.
Ondanks de kou op en rond het veld, had de eerste helft veel weg van een potje zomeravond voetbal. Beide ploegen waren niet in staat om de wedstrijd open te breken en er een attractief potje van te maken. Een enkele kans daar gelaten, maar meer valt er niet over te vertellen.
De tweede helft begon een stuk beter. Ouderkerk wist in de eerste 10 minuten al 4 kansen te creëren, echter zonder resultaat. Een uitgelezen kans was het voor Kaj de Jong, na goed doorzetten van Laurens van Beek, die het zijnet trof. Een paar minuten later was het Thijs van Barneveld die uit een vrije trap van Desley Douglas het leer in één keer op de pantoffel nam, echter de bal vloog over.
Martinus had ook zeker kansen en trof via een kopbal in de 65e minuut de lat. Zo was het tevens Martinus die even later bijna op voorsprong kwam. Keeper de Jong werd bijna verrast door een vrije trap laag in de hoek, waarna de bal in de rebound van de Ouderkerkse doellijn werd gehaald.
Het zat bepaald niet tegen voor Ouderkerk, want in de 81e minuut trof Martinus dit keer de binnenkant van de paal, waarna de bal in de armen van René de Jong belandde. Het venijn zat hem dit keer echt in de staart, want in de laatste minuut kreeg Martinus een strafschop, na een vermeend aangeschoten handsbal. Ondanks het feit dat de strafschop slecht werd ingeschoten, wist René de Jong Ouderkerk wederom te behoeden voor een nederlaag.
Met nog wat flink wat druk in de laatste seconden van de wedstrijd bleef het echter 0-0. Overall kijkend naar de wedstrijd een terechte uitslag met kansen over en weer.
Het moge duidelijk zijn, maar man van de wedstrijd dit keer keeper René de Jong.
Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen De Meer in Amsterdam
Mark van ’t Veer