Ouderkerk – De Meer

sv OUDERKERK WEET WEER WAT WINNEN IS

De laatste overwinning dateerde van 2 december 2018 (!). Dat was uit tegen De Meer 4-0, die ook nu de tegenstander was  maar dit keer op het sportpark van sv Ouderkerk. Het werd een 3-0 zege.

De stand op de ranglijst gaf de nodige druk op de ketel om de na-competitie te ontlopen. Ouderkerk één punt meer, maar De Meer een wedstrijd minder. De Meer is de laatste tijd in de winning-mood, terwijl Ouderkerk al geruime tijd in mindere doen is en met haar supporters snakte naar een overwinning. De Meer startte voortvarend en was in de 7e minuut gelijk gevaarlijk, maar keeper René de Jong wist de bal met moeite te blokkeren. In de 15e minuut was het de beurt aan Ouderkerk. Een prima opgezette aanval van Friso Kaashoek met Kaj de Jong, die uiteindelijk strandde op de verdediging van De Meer, terwijl Jay Day helemaal vrij stond. Jammer. Toch was het dezelfde Kaj de Jong die in de 25e minuut op zijn beurt eveneens geheel vrij stond, de bal kreeg aangespeeld en beheerst wist te scoren (1-0). Een knappe goal.

De Meer was tot dan toe niet de mindere. Integendeel. Het was veelvuldig aan de bal en al voetballend probeerde men het tij te keren, maar echt gevaarlijk werd het niet. Ouderkerk had in de 42e minuut daarentegen wél succes. Tim Baas zette de aanval op en bereikte Daan Gehrels op rechts. Die vond uiteindelijk Friso Kaashoek, die net als vorige week ook nu weer knap scoorde (2-0).

Na de rust opnieuw een De Meer, dat veel aan de bal was, maar niet echt gevaarlijk werd, behalve in de 63e minuut toen een kopbal op de paal belandde.

Hoe anders verging het de ijverige Kaj de Jong, die een lange bal vanuit de verdediging kreeg aangespeeld, zich van zijn tegenstander wist te ontdoen, vervolgens de keeper omspeelde en scoorde. Dit was Kaj weer op z’n best (3-0). De wedstrijd was hiermede gespeeld. Invaller Tom Straver had de 4-0 nog wel op z’n schoen. Kwam alleen voor de keeper, die zijn schot wist te keren.

Al met al een nuttige overwinning waardoor de afstand tot de na-competitie plaatsen, met nog twee wedstrijden te gaan, 7 en 6 punten bedraagt op respectievelijk Zwanenburg en VSV. Beide hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Tot speler van de week werd dit keer gekozen Mitchel Melissen.

Rob van ‘t Veer