Ouderkerk boekt ruime overwinning

Na een goede voorbereiding van Ouderkerk met vier oefenduels ging het nu om het echie.

AFC IJBURG was de tegenstander in het eerste bekerduel. De club die op 21 november 2008 is opgericht en sindsdien als kleinste en jongste amateurvoetbalvereniging van Amsterdam uitgroeide tot de grootste jeugdvoetbalvereniging van de stad met 1100 leden. Sinds vorig jaar heeft het ook een eerste seniorenteam spelend in de vijfde klasse zondag.

Op papier zou het dus voor Ouderkerk een makkie moeten zijn en dat werd het ook. Al in de 2e minuut stond de 1-0 voorsprong voor Ouderkerk op het scorebord. Een penalty die door Mitchel Melissen werd benut. In de 11e minuut resulteerde een vlot lopende aanval over rechts in een 2-0 voorsprong. Doelpuntenmaker Jay Day. Het was opnieuw Mitchel Melissen die in de 39e minuut met een fraai schot in het dak van het doel de 3-0 liet aantekenen. En de koek was nog niet op. In de laatste vijf minuten van de eerste helft wist Ouderkerk de voorsprong uit te breiden naar 7-0, waarbij moet worden aangetekend dat de 5-0 van Thijs de Dood met een geplaatst schot in de kruising wel een erg fraaie goal was. Ruststand dus 7-0.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het spel aan Ouderkerkse zijde werd er niet beter op. Het verval ten opzichte van de eerste helft was wel erg groot. Dat moet zeker beter, maar daar zal coach Jules Pasteuning, die er nu alleen voor staat omdat hij collega-coach Lex van der Horst naar DVVA zag vertrekken, wel raad mee weten door de vinger op de zere plek te leggen. Hopelijk leert men daar dan van, want in de derde klasse kom je in zo’n situatie al gauw van een koude kermis thuis.

Eindstand uiteindelijk 9-1.

Aanvoerder Desley Douglas was duidelijk in zijn reactie. ‘Het positieve van deze wedstrijd was dat we negen keer hebben gescoord, maar dat het beter moet is duidelijk. In de rust hebben we het er nog over gehad, maar misschien was het toch wel de 7-0 voorsprong die onbewust er toe leidde dat ons spel in de tweede helft beduidend minder was’.

Komende zondag de tweede bekerwedstrijd en wel tegen Geinburgia.

Rob van ‘t Veer