Ouderkerk 3 slaat aanval af

Advertentie

Aan alles viel af te lezen dat het om een topper ging. De nummer 1 tegen de nummer 2. Ouderkerk tegen AMVJ. Ouderkerk tegen Amstelveen. Bij de blauw-witten was bijna het voltallige team aanwezig en begon men dus met 7(!) wissels. Bij AMVJ stonden de bordeaux-roden al vroeg op het veld geconcentreerd een positiespel te spelen. Al drie seizoenen treffen beide teams elkaar, telkens is het close en telkens zijn het leuke wedstrijden.

Ouderkerk was voornemens om AMVJ direct bij de strot te grijpen. Dit pakte echter wat anders uit, want in de eerste paar minuten was het met name de thuisploeg die het spel bepaalde. Ouderkerk werd vastgezet en AMVJ kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Het was enigszins verwonderlijk dat dit na 10 minuten over was. AMVJ besloot zichzelf wat in te graven en liet Ouderkerk komen. Juist dan zijn de mannen van Patje Zeldenthuis gevaarlijk, want er zit veel voetbal in de ploeg. Ouderkerk drukte door en met name Felix kon een aantal keer goed opstomen over rechts. Helaas was vaak de eindpass van een matige kwaliteit en kwam het niet echt tot grote kansen. Toch werd het 0-1 voor de bezoekers. Patrik kreeg de bal in de 16 niet op goal en uit een kleine scrimmage kwam het leder voor de voeten van Frank. Deze hoefde geeneens vol uit te halen om van dichtbij de belangrijke goal aan te tekenen.

Met deze stand ging men ook de rust in. Na de thee eenzelfde beeld, Ouderkerk had het betere spel en AMVJ kwam er eigenlijk niet meer uit. De vele wissels in, en vlak na, de rust hadden eigenlijk geen negatieve invloed op het spel. De 0-2 was opmerkelijk. Sandifort (net ingevallen) verloor in een duel zijn lens en moest even naar de kant. Omdat het toch wat langer ging duren (reservelens halen in de kleedkamer) ging Felix maar even het veld in. De vrije trap die na dat duel gegeven werd, werd door Mink de 16 in gegooid. Felix was vervelend genoeg en zijn uit balans geraakte directe tegenstander knikte de 0-2 achter zijn eigen doelman.

Op een of andere manier kwam er door die voorsprong een soort van gelatenheid en viel de concentratie weg. Dit zorgde ervoor dat AMVJ gevaarlijk werd. Ouderkerk kwam nog goed weg toen een doelpunt, terecht, werd afgekeurd wegens buitenspel, maar even later scoorde de Amstelveners toch de 1-2. Een hoge bal leek een makkelijke prooi voor Hans, maar hij verkeek zich en de doorgekopte bal was een makkie voor de spits. Met nog enkele minuten op de klok was het nog even billenknijpen voor de Ouderkerkers, maar gelukkig bleef het bij 1-2 en dus de belangrijke 3 punten.

Ouderkerk staat fier bovenaan met 24 punten uit 9 wedstrijden. Dan volgt een vrij groot gat naar de nummer 2 AMVJ (16 uit 8 en dus 5 verliespunten meer) en de tegenstander van komende zaterdag, nummer 3 Buitenveldert en nummer 4 VVA Spartaan (beide 15 uit 8 en dus 6 verliespunten meer). Als Ouderkerk komende zaterdag wint van Buitenveldert doet het wederom goede zaken.