Ouderkerk 3 komt goed uit interlandweekend

Advertentie

Voor het interlandweekend leed Ouderkerk zaterdag 3 zijn eerste puntverlies. Diversen spelers hadden het weekend daarop interlandverplichtingen. Zo vloog Henk-Anne van Diermen uit richting Londen om aan te sluiten bij de Engelse equipe. Speelde Jeroen Wirz enkele minuten mee met die Mannschaft. Wist Sandifort twee maal doel te treffen namens Kenia tegen Oeganda en speelde Jeff een lastige uitpot tegen Vietnam.

Zaterdag kwamen de mannen weer samen om het op te nemen tegen het onbekende Atletico Club Amsterdam. De Amsterdammers bivakkeerden ergens onderin en hadden wat vreemde uitslagen neergezet. Ouderkerk wist dus niet echt wat ze konden verwachten. De wind speelde een grote rol deze middag, waar zij recht op veld 4 stond en je dus of echt wind mee of tegen had. Ouderkerk won de toss en koos voor wind mee om zo in de eerste helft de druk er vol op te zetten. Dit pakte zeer goed uit. AC Amsterdam kwam niet aan voetballen toe en Ouderkerk was telkens snel in balbezit. Het enige wat in de beginfase ontbrak was een goal. Ouderkerk breide iets teveel door en vergat de matige doelman onder vuur te nemen. Blijkbaar gunde de bezoekers de Ouderkerkers een goal, want tot drie maal toe werden de aanvallers van de blauw-witten in de voeten gespeeld door een verdediger. Dit resulteerde in een 5-0 ruststand door goals van Reinout en Patrik (beide twee) en Tom.

Na de thee een zwakker Ouderkerk. De wind had invloed op het spel, maar er werd ook iets te makkelijk gedacht. Het publiek, in de eerste helft nog grote winnaar, droop na het tweede bedrijf enigszins teleurgesteld af. Reinout wist nog een goaltje te maken en bracht de eindstand op 6-0.

In de stand deed Ouderkerk goede zaken. Alle achtervolgers leden puntverlies en daardoor is de voorsprong weer wat opgelopen. Volgende twee weken spelen de Ouderkerkers eerst tegen nummer twee AMVJ (uit) en vervolgens ontvangen ze thuis nummer 4 Buitenveldert. Mochten beide wedstrijden gewonnen worden is het herfstkampioenschap zeker.