OP WEG NAAR EEN NIEUW SEIZOEN

Inleidend

Bij SV Ouderkerk staat de zondagselectie klaar voor de aftrap van het nieuwe seizoen. Natuurlijk met oude bekenden maar ook nieuwe gezichten bij spelers en bij de staf. Of in nieuwe rollen. Een verwachtingsvolle start met dit seizoen de nodige aandacht voor het “wij-gevoel”, spelplezier, het herkenbare 1-4-3-3 SVO-spelsysteem, het spelen van selectievoetbal met oog voor de vorm van het moment, de vijf SV Ouderkerk-pijlers en last but not least heldere realistische sportieve doelstellingen.

Sportieve Doelstellingen Zondagselectie

Om met deze laatste te beginnen. De lange termijnvisie op sportief vlak blijft voor zondag 1 onverminderd het realiseren van het tweede klasse schap in 2022. Voor zondag 2 blijft dat het realiseren van het reserve eerste klasse schap in 2022.

Het komende seizoen (2019-2020) is voor zondag 1 de volgende sportieve doelstelling gedefinieerd: winst van 1 van de 3 te vergeven periodetitels en een zo hoog mogelijke positie in het linker rijtje. Dit laatste is met opzet opengelaten op grond van de aanwezigheid van enkele uiterst ambitieuze opponenten in de competitie en vanwege het gegeven dat SV Ouderkerk dit seizoen beschikt over een zeer gemotiveerde, hechtte en bovenal jonge selectiegroep onder leiding van de ambitieuze, debuterende hoofdtrainer Jules Pasteuning, Het biedt het SV Ouderkerk technisch kader de ruimte om per periode te evalueren en te sturen.

Zondag 2 gaat voor dezelfde doelstelling als afgelopen seizoen. Dat betekent voor de spelers het behalen van een periodetitel en meedoen in de nacompetitie voor promotie naar de reserve 1eklasse. Met de ambitie om dit seizoen in de missie te slagen waar in het afgelopen seizoen sportieve promotie naar de reserve 1eklasse op een haar na werd gemist. Met veel dank aan JO19-1spelers, interim trainer Desley, de jeugdcommissie en jeugd TC’s voor hun beschikbaarheid en medewerking. Voor alle duidelijkheid: Zondag 2 heeft afgelopen seizoen volledig aan de vooraf gestelde sportieve doelstellingen voldaan. Grote klasse!!!

Groei SV Ouderkerk Zondagselectie

De overeengekomen sportieve doelstellingen passen bij de zondagselectie. Dit seizoen staan er voor het derde achtereenvolgende jaar in successie meer dan 40 spelers aan de start. Onder leiding van Jules Pasteuning (hoofdtrainer), Peter Hummeling (trainer Zondag 2) en Guido Licastro (assistent-trainer zondag selectie en trainer SV Ouderkerk O23) zullen zij de blauwwitte kleuren uitdragen, verdedigen en naar verwachting van zich doen laten spreken qua sportief resultaat!

Guido Licastro

Assistent-trainer Guido Licastro is een nieuw en welkom gezicht bij de trainers. De grootte van de zondagselectiegroep legitimeert zijn entree op de Ouderkerkse velden. Bovendien gaat Guido SV Ouderkerk Onder 23 trainen. Een nieuw te vormen team dat beoogt talent te behouden voor de club. En te laten wennen aan seniorenvoetbal door een mix van Ouderkerkse talenten en senioren van onder de 23 jaar de krachten te doen meten met kwalitatief goede onder 23 tegenstanders als bijv. WV-HDEW, Swift, Buitenveldert, DWS en De Dijk. Zo wordt gebouwd aan het SV Ouderkerk-fundament met na verloop van tijd grotere aantallen en kwalitatief, technisch vaardige spelers die op een goed niveau kunnen voetballen. Guido bezit de Italiaanse nationaliteit, is trots op Napels, woont in Duivendrecht, is bewegingswetenschapper, in bezit van TC2 en heeft landelijke divisieteams bij Huizen en BFC getraind. Afgelopen seizoen had hij DVVA2 onder zijn hoede.

Geloof in eigen kunnen

Natuurlijk zijn er ook dit seizoen weer op het oog diverse sterke tegenstanders bij de competities van Zondagselectie ingedeeld. SV Ouderkerk heeft zelf ook echt wel goede voetballers met een mooie interessante voetbalhistorie. Variërend van bekende amateurclubs tot eigen kweek die zelfs landelijke divisie hebben gespeeld. Vele handen maken licht werk. De Ouderkerkse wedstrijdverslaggevers zijn bij deze van harte uitgenodigd om de individuele zondagselectiespelers met een kort persoonlijk interviewtje in de picture te zetten via de SVO-site.

Spelplezier, uitgaan van eigen kracht en vertrouwen in eigen kunnen is dit seizoen het wederkerend vertrekpunt voor sportief resultaat van de best wel unieke en nimmer saaie dorpsclub SV Ouderkerk, gelegen onder de rook van Amsterdam en de Johan Cruijff Arena!

Mede namens alle zondagselectiespelers, trainers Jules, Peter en Guido, medische staf Michel, Paulien, Jan, Bram, leiders Nico en Eddy, selectie-manager Anne wens ik iedereen met en warm hart voor SV Ouderkerk een plezierig, sportief en natuurlijk succesvol voetbalseizoen 2019-2020 toe.

Han van der Zwan

Technische Commissie SV Ouderkerk Zondagselectie & O23

2 gedachten over “OP WEG NAAR EEN NIEUW SEIZOEN

• 17 september 2019 om 13:56
    Permalink

Met het noemen van Rene Velker in zijn rol van sv Ouderkerk keeperstrainer in mijn dankwoord richting iedereen die SV Ouderkerk een warm hart toedraagt corrigeer ik mijzelf en is zodoende de vermelding van iedereen actief in begeleiding en technische staf bij de zondagselectie compleet!

Beantwoorden
  • 22 september 2019 om 19:54
    Permalink

Gaat Cees ingrijpen bij de zaterdag?

Alle rotte appels wegsnijden.

Ik wil dat er een trainer komt voor de zaterdag 1. Als dat niet lukt gaan jullie communiceren dat de Zaterdag 1 vanaf heden gezien wordt als recreatief elftal.

Er wordt daar al jaren maar wat aangerommeld. Wegsaneren die knoeiers.

Beantwoorden