Oefenduel zondag 1

sv Ouderkerk tankt in oefenduel vertrouwen tegen Sporting Almere

De supporters van sv Ouderkerk Zondag 1 moeten nog een weekje geduld hebben. Dan zit de winterstop 2019/2020 er namelijk weer op en volgt op zondag 26 januari a.s. de uitwedstrijd tegen FC Abcoude.

Geen geringe klus en wat kan je dan beter doen dan oefenen en nog eens oefenen. Om zodoende weer in je ritme te komen en onder meer het automatisme in de ploeg er weer in te slijpen.

Of dat tegen Sporting Almere deze zondag is gelukt zal bij de start van de tweede seizoenshelft moeten blijken.

Sporting Almere is overigens  een club uit Almere, opgericht op 23 mei 2011 en ontstaan nadat het failissement was aangevraagd voor de amateurtak van Almere City FC vanwege een schuld van één miljoen euro (!). De club komt uit in de vierde klasse zaterdag en zondag en speelt zijn thuiswedstrijden op het sportpark Fanny Blankers-Koen in de schaduw van het Yanmar stadion van Almere City FC.

De oefenwedstrijd was van Ouderkerkse kant alleszins de moeite waard om te volgen. Het elftal deed er ook alles aan om er een aantrekkelijke pot van te maken. Er was in alle linies veel beweging en er werd naar hartelust gecombineerd hetgeen resulteerde in een aantal vlot lopende aanvallen. De tegenstander moet daar op een gegeven moment tureluurs van geworden zijn.

Ruststand 6-1 in het voordeel van onze jongens. Na de rust volgden diverse wissels waarbij ook enkele jeugdspelers werden ingebracht. Goed om te constateren dat die moeiteloos bleken mee te kunnen draaien. Er moet daarbij wel worden aangetekend dat van de tegenstander eigenlijk meer weerstand werd verwacht, maar misschien kwam dat ook wel doordat Ouderkerk het tempo er vrij goed inhield en ondanks dat er meer ruimtes vielen en het veld daardoor wat groter leek, elkaar steeds makkelijk bleek te vinden.

Eindstand 10-2 in Ouderkerks voordeel.

En nu maar hopen dat daarmee het kruit voor de komende wedstrijd tegen FC Abcoude niet is verschoten. Ik verwacht het niet. Sterker nog: deze oefenpot (met zo’n uitslag) moet de technische staf en spelers het vertrouwen geven dat het in de koppies wel goed zit. Dat straalt men immers ook uit. Succes voor het tweede deel van de competitie.

Rob van ‘t Veer