O13-1 SPANNENDE DERBY EINDIGT ONBESLIST

Een echte derby vandaag op ons mooie sportpark. RODA 23 kwam op bezoek en was, zoals hun trainer al aangaf, op zoek naar revanche. Ouderkerk wilde zijn mooie reeks van 3 overwinningen in de competitie een vervolg geven. Alle ingrediënten voor een spannende pot voetbal waren op deze regenachtige ochtend aanwezig.

SV Ouderkerk had er zin in en stormde na de aftrap van RODA enthousiast naar voren. Helaas deed RODA, met de bal aan de voet, exact hetzelfde. Vrije doortocht naar Floris, binnen 30 seconde keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Het eerste kwartier had RODA de wedstrijd in handen. Wij hadden geen antwoord op hun snelle combinaties en mochten van geluk spreken dat de mannen uit Bovenkerk een aantal levensgrote kansen om zeep hielpen.

Ouderkerk rechtte de rug, langzaam kregen we meer grip op het spel en begonnen de eerste kansen aan onze kant te komen. Met de keihard werkende middenvelder Mario voorop, in de rug gesteund door het solide duo Milan en Faruk, begonnen we duels te winnen en was het wachten op de gelijkmaker. Een vrije trap van Mario, na een mooie rush van Roy, ging er net niet in. De daaropvolgende corner wel. Mart poeiert de bal keihard op de lat. Deze viel in het 5 meter gebied en het was Roy die de bal binnen wist te schieten en zo zijn verdiende doelpunt alsnog wist te maken. 1-1. Rust

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. RODA was gevaarlijk dankzij de snelle buitenspelers, kreeg een aantal grote kansen. SV Ouderkerk moest hard werken maar beet ook regelmatig van zich af. Het waren de Bovenkerkers die weer op voorsprong kwamen. De bal werd vanaf rechts in onze 16 geplaatst, RODA reageerde feller, Floris kansloos, 1-2.

Opnieuw moest SVO proberen zich terug in de wedstrijd te knokken. Met veel inzet, gesteund door een, vandaag opvallend luidruchtig, legioen lukte dit onze boys en girl. RODA had meer en meer overtredingen nodig, al dachten scheidsrechter en trainer daar soms anders over.

Een, wel gegeven, vrije trap bracht de verlossende gelijkmaker. Roy knalde de bal vanaf grote afstand de vijandelijke doelmond in. Aan het einde van deze trap stond Mario al te wachten, buitenspel?? Geen vlag en fluitsignaal, doelpunt. Grote vreugde in en buiten het veld gaf al aan dat Ouderkerk blij was met het bijna behaalde punt.

Ouderkerk leek even door te willen jagen op de winnende treffer maar bedacht zich toen RODA 2 keer, uit de omschakeling, voor keeper Floris kon verschijnen. Geen risico meer nemen, beide ploegen kregen nog wat kleine mogelijkheden maar met een 2-2 eindstand konden we (redelijk) tevreden de kleedkamer opzoeken.

Met hard werken en dankzij de steun van alle supporters (waarvoor dank) hebben we vandaag tegen een uitstekende tegenstander een punt gehaald. Hoewel, ook wij, genoeg kansen hebben gehad op meer was winst niet helemaal terecht geweest. SV Ouderkerk zet zijn uitstekende reeks hiermee voort en heeft uit de laatste 4 wedstrijden 10 punten gehaald. Jammer dat er bij de D pupillen nog niet om periode titels wordt gespeeld.

Volgende week spelen we een interessante oefenwedstrijd tegen SDZ JO13-1, de onbedreigde koploper van de 1e klasse 3. De week erna wacht Buitenveldert. Na de onterechte 3-2 nederlaag van de uitwedstrijd hebben we iets recht te zetten tegen de mannen van onze vriend Nick van Nieuwkerk.

Het worden leuke en hopelijk leerzame weken voor ons team.

Tot maandag allemaal.