NiTA Zat.2 – Sv. Ouderkerk Zat. 2 1-4(1-2)

Alweer 5 wedstrijden heeft Ouderkerk op rij gewonnen. We kunnen wel zeggen dat het team in de flow zit. Dit is ook te zien in de stand om de 2e periode waarin Ouderkerk aan kop gaat. Na een bekerweekend moest Ouderkerk naar het pittoreske Nieuwer ter Aa, wat ter hoogte van Breukelen ligt. Naast de kou werd de mist ook goed voorspelt en tijdens de warming up hing deze over het veld, hierdoor was het doel van de tegenstander nauwelijks te zien. In de basis geen verrassingen, op de bank had trainer Ploeger de beschikking over Niek Visscher, Marnix Kaashoek en Sven van Veenendaal.

In de kleedkamer werd er gehamerd op een sterk begin, want de laatste wedstrijden ontbrak dat er aan bij Ouderkerk. En alsof de weersomstandigheden er invloed op had wilde niemand het koud krijgen. Er werd meteen door beide elftallen fanatiek begonnen, dit zorgde ervoor dat er snel balverlies gelegen werd aan beide kanten. In de 1e minuut van de wedstrijd wist Rogier de Bruijn hierdoor aan de zijlijn de bal te bemachtigen en sprintte zijn tegenstander eruit. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal waar broer Marthijn de bal op onorthodoxe wijze in het doel werkte. De bal ging er namelijk in via zijn kruis, hiermee gaf Marthijn een heel andere betekenis aan de uitdrukking “een klote bal.” Niet iedereen aan Ouderkerkse zijde begon lekker aan de wedstrijd, Tim Weenink die op de rechtsback positie stond had een paar slappe passen die de verdediging en Keeper Rick Theijsmeijer in verlegenheid bracht. Gelukkig had dit geen gevolgen voor Ouderkerk. Toch kwam NiTA op gelijke hoogte doordat er bij een hoge bal naar elkaar gekeken werd maar niet ingegrepen werd. Ouderkerk pakte na de gelijkmaker het heft in handen maar was ongelukkig in de afronding. Overigens had Thomas van der Linden Ouderkerk op 0-2 kunnen schieten na een schitterende aanname in de 16, maar mikte te hoog en raakte de lat. Ook spits Rogier had deze wedstrijd het vizier niet op scherp en miste kansen die hij normaliter maakt. Broer Marthijn deed daar nog een schepje boven op door 1 op 1 in de grond te trappen en met een buikschuiver naar de mat te gaan. Rogier zette Ouderkerk weer op voorsprong nadat hij van Thomas een prachtige steekpas had gekregen. NiTA was niet helemaal ongevaarlijk in de eerste helft, want bij Ouderkerk was het middenveld niet altijd georganiseerd. Enkel was de thuisploeg slordig in de passing. In de rust werd de warmte opgezocht en zetten de spelers elkaar op scherp. Op de vraag aan Ron of hij nog wat toe wilde voegen was zijn antwoord: “nee jullie hebben dat zelf al gedaan”

Wat in de 1e helft al naar voren kwam werd in de 2e helft nog duidelijker. De scheidsrechter floot zijn eigen wedstrijd en daarbij waren sommige beslissing nogal merkwaardig te noemen. Wel moet gezegd worden dat hij van stevig voetbal houdt. Ouderkerk probeerde te blijven voetballen, maar kon niet voorkomen dat NiTA er af en toe doorheen kon komen. En de wedstrijd kreeg een extra dimensie doordat er voor de 2e keer een mistbank over het veld trok. Misschien had daardoor de scheids niet het juiste zicht op een verdedigende actie van Wessel van Vliet in de 16. Wessel plaatste een tackle op de bal vlak voordat zijn tegenstander wilde schieten, hierdoor rolde de bal over de achterlijn. Maar doordat de aanvaller naar de grond ging gaf de scheids een penalty aan NiTA, tot ongeloof van Ouderkerks grensrechter en vader van Wessel, Peter van Vliet. De scheidsrechter ging nog wel met hem praten maar werd niet op andere gedachte gebracht. Keeper Rick Theijsmeijer maakte zich in de hectiek rustig klaar en tikte de lat hard aan alvorens hij klaar ging staan. Rick die een reputatie heeft als het gaat om het stoppen van penalty’s bewees weer dat die reputatie helemaal klopt, want hij straalde in alles uit dat hij wist waar de bal kwam en stopte de inzet! Net voor de pingel was Niek Visscher ingebracht voor Menno van Rijn die een goede wedstrijd door fysieke klachten niet kon voortzetten. Hierdoor kwam Wessel in het centrum te spelen. Niet veel later werd Marnix binnen de lijnen gebracht om Floor Koelman af te lossen, Floor maakte veel meters maar kon niet voor het verschil zorgen. Ouderkerk had het verschil al wel moeten maken want er werden legio kansen gecreëerd maar de afronding was slordig, Rogier de Bruijn was niet scherp. Waarin NiTA wel scherp bleef was in de fysieke duels, Bryan Spaan werd hier het grootste slachtoffer van. Sven werd voor hem gebracht, Tim ging naar linksback en Sven op rechtsback. Nog voor dat Ouderkerk de wedstrijd zou beslissen moest Rick zijn kwaliteiten laten gelden om Ouderkerk op de winnende koers te houden. Rick wachtte goed en lang bij een 1 op 1 situatie en hield de stand wederom op 1-2. Er kan met recht gesproken worden dat Rick Ouderkerk de overwinning bezorgde, wat mij betreft de Man of the Match. De beslissing kwam uiteindelijk laat in de wedstrijd. Invallers Sven en Marnix zette op rechts een aanval op, Marnix bereikte Marthijn met een strakke pas van rechts naar links. Marthijn nam de bal aan en trok hem goed voor waar Rogier hem met een simpel tikje binnen schoot, 1-3. Enkele minuten later kwamen de broers in combinatie met elkaar er nogmaals uit wat voor de eindstand zorgde, 1-4 wederom een makkelijke intikker van Rogier. Die ondanks geen geweldige wedstrijd te spelen wel 3x scoort en belangrijk is! Door deze overwinning behoudt Ouderkerk de leiding in de 2e periode en staat het 3e in de competitie.