Nieuwsupdate

Na weken thuis zitten, mocht en kon er weer gevoetbald worden. Onder toezicht en met anderhalve meter afstand van de trainer lukte het allemaal best. Eigenlijk was er niet veel voor nodig om de kinderen blij te maken. Stralende gezichten; ook bij de trainers die na al die weken weer op de mat stonden. Inmiddels mogen de senioren ook weer sporten en via deze weg willen wij iedereen bedanken die sporten voor onze leden mogelijk hebben gemaakt. Omdat het al weer een tijd is geleden dat wij als sv Ouderkerk met een nieuwsupdate naar buiten zijn gekomen lijkt het ons goed om iedereen weer te informeren.

Kantine en kleedkamers

Allereerst hopen wij dat iedereen gezond is gebleven en we kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten op het complex. Als de positieve ontwikkelingen m.b.t. de verspreiding van het coronavirus zich doorzetten, is het per 1 juli toegestaan om de kantine weer te openen. Omdat voor sv Ouderkerk dan de vakantieperiode begint en er verschillende protocollen in acht genomen moeten worden hebben wij besloten de kantine en de kleedkamers niet te openen voor 1 september, omdat wij vanaf deze datum weer wedstrijden mogen organiseren als het virus niet verder oplaait.

Spelen zonder publiek

Echter luidt de maatregel dat wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek en helaas geldt dit ook voor het amateurvoetbal. Het NOC*NSF en de belangenverenigingen in het amateurvoetbal praten op dit moment nog met de overheid of er niet alsnog beperkt publiek kan worden toegelaten bij de wedstrijden en dan met name bij kinderen.

Verspreiding virus tijdens het voetballen

Ook worden de feiten steeds duidelijker over de impact van voetballen zonder 1,5 meter. Niet alleen voor de jongste leeftijdscategorieën maar met name ook voor die van 19 jaar en ouder. Uit recent onderzoek van de K.N.V.B. (i.s.m. Immotio) toont aan dat de langdurige contactmomenten tussen voetballers in een wedstrijd beperkt zijn. De besmettingskans en verspreiding van het virus in een wedstrijd is daarmee ook relatief klein.

Vakantie

Mogelijk zit er voor velen van ons een vakantie er niet in dit jaar en voor mensen zonder kinderen wordt verzocht zijn of haar vakantie uit te stellen tot na het hoogseizoen. De K.N.V.B. heeft de verenigingen opgeroepen om er een mooie sportzomer van te maken en wij als sv Ouderkerk zijn bereid om in overleg met alle betrokkenen te kijken wat de mogelijkheden zijn. De maatregelen die wij hebben genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan blijven derhalve van kracht.

Verdere maatregelen

Het nieuwe seizoen zal anders zijn dan jullie gewend zijn, maar welke maatregelen we op dit moment moeten nemen is nog onduidelijk, nu deze door de overheid regelmatig wordt aangepast. In de komende periode hopen wij meer duidelijkheid te kunnen geven welke maatregelen we moeten treffen om weer veilig te kunnen voetballen. Dat laatste geldt ook voor het gebruik van de kantine. Want de veiligheid van onze leden en vrijwilligers staat voorop.

Wij wensen iedereen in ieder geval een mooie zomer!