Nieuwe coronamaatregelen

Dinsdag 13 oktober 2020 heeft het kabinet tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd. Deze nieuwe maatregelen zijn genomen om groepsvorming te voorkomen, het aantal reisbewegingen te reduceren en daarmee het aantal sociale contacten verder te verminderen. Het zijn wederom forse maatregelen die duidelijk maken wat de ernst van de situatie is. Wij doen daarom een beroep op al onze leden om de regels goed door te nemen en nauwlettend op te volgen.

In dit bericht zullen wij jullie nader informeren wat dit betekent voor sv Ouderkerk. Voor alle regels en veel gestelde vragen verwijzen wij jullie graag ook naar de FAQ van de KNVB en de Rijksoverheid.

Let op: deze FAQ worden doorlopend aangepast n.a.v. de meest recente informatie.

Hierbij kort de spelregels voor het voetbal:

• Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand. De samenstelling van de groepen dienen gedurende de training niet te wijzigen. Het is aan de trainers om te bepalen of dat voor zijn/haar team haalbaar is. Het is aan de trainer om dat in te regelen en zich daaraan te houden.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17* jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld. Zij mogen wel onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Met klachten blijf je thuis.
  • De kantine en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Er wordt geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

*Hoe moeten de leeftijdsgrenzen worden geïnterpreteerd voor het voetbal? In de FAQ van de KNVB staat dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m O19), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden kunnen spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club. Echter heeft de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland in haar noodverordening bepaald dat dit voor onze regio niet is toegestaan.

Verder blijven de volgende regels bij sv Ouderkerk van kracht:

• Vergaderen kan niet bij sv Ouderkerk.
  • De receptieruimte blijft open voor EHBO en het AED apparaat.
  • Blessure behandelingen (op afspraak) blijven mogelijk volgens de richtlijnen van contactberoepen. Registeren net als in de horeca blijft verplicht.
  • Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Kom alleen naar de club als het strikt noodzakelijk is.
  • De WC blijft alleen toegankelijk in geval van (hoge) nood. De trainer/leider opent en sluit de deur.
  • Hou het vaste trainingsschema aan! Mocht je extra willen trainen met je team doe dat dat in goed overleg met andere trainers/leiders, alleen de kunstgrasvelden en het trainingsveld mogen worden gebruikt!