De Meer MO13-1 – Ouderkerk MO13-3

De Meer MO13-1 – Ouderkerk MO13-3
Zaterdag 01-10-2016, 10:30 uur

Daar gaan we dan op naar De Meer. Meiden die we stiekem een beetje onderschatten. We hebben er zin in. Sinds deze wedstrijd hebben we een aanvoerdersband en die delen we per wedstrijd uit aan degene die de beste inzet vertoond, op tijd is op trainingen en wedstrijden en die eruit springt met betrekking tot goed voetballen en samenspelen. En afgelopen week was dat zeker Bo! Bo, van harte met je aanvoerdersband voor deze wedstrijd.

In het begin is het een beetje een mierenhoop. Alle kinderen op een hoopje. De verdediging staat wel als een blok. Rennen met z’n allen achter de bal aan. De verdeling was een beetje weg.

Ondanks een goede verdediging en keepster wordt het door een individuele actie van de tegenstander na 12 minuten helaas 1-0 voor de tegenstander. Dit hadden de meiden niet verwacht. Nadat Julia een mooie kans er net niet in zag gaan wordt het binnen een flits 2-0 voor De Meer. De meiden staan met man en macht te verdedigen en de bal komt moeilijk van onze helft af. Ze zijn meer bezig met de tegenstander en blijven veel op  elkaar staan. Na 5- minuten 3-0 en 4-0 uit een vrije trap voor vermeend hens (zijn de meningen over verdeeld).

Na de rust was er een mooie pass op Julia en schiet ze net naast. Het lijkt er een beetje op dat we onze positie niet meer in de gaten hebben want we voetballen weer op een kluitje. We bleven ervoor strijden! Jeanny, Mia en Zoë hadden nog mooie kansen om te scoren en de verdediging van Lian en Bo met goed keepwerk van Danielle mochten ervoor zorgen dat het een 7-0 eindstand werd voor De Meer en geen veel hogere achterstand.

Al met al zijn we trots op onze meiden dat ze tot het einde door gestreden hebben. Dat valt ons als ouders en leiders op aan dit team: ze zijn motiverend tegen elkaar, vallen elkaar niet af en blijven vechtend, ondanks de teleurstelling. Het siert de meiden dat ze elkaar zo blijven steunen. Zaterdag 8 oktober weer een thuis wedstrijd. Wie komt er om 10 uur kijken naar de MO13-3? Jullie zijn van harte welkom om ze aan te moedigen.

bo-aanvoerder bo-als-aanvoerder-in-wedstrijd