Martin van Raak

Martin wast al jaren de tenues samen met Rinus Weijgertse zodat de spelers schoon en verzorgd aan de wedstrijden kunnen beginnen. Helaas is Martin behoorlijk ziek geworden, zodat hij zijn vrijwilligerswerk voor sv Ouderkerk heeft moeten afzeggen, wat hem zeer aan het hart gaat.

Wat is er aan de hand met Martin?
Martin is al een aantal jaren slecht ter been. Ongeveer 2 maanden geleden kreeg hij een ontsteking in zijn linkerteen die na een behandeling met antibiotica niet wilde genezen.

In het ziekenhuis is toen vastgesteld dat er geen tot weinig doorbloeding in het been was zodat genezing van de teen niet mogelijk zou zijn. Er is vervolgens een scan en een echo gemaakt van de bloedvaten in de benen en de buikholte. De artsen hebben toen geconstateerd dat de aderen verstopt zaten hetgeen verklaart dat er geen doorbloeding mogelijk was. Op een volgende scan is zijn gehele lichaam bekeken, met de conclusie dat ook de aderen en de aorta van de gehele bovenzijde verstopt en verkalkt waren. Er zou naar een mogelijke oplossing worden gezocht maar zo ver is het nog niet gekomen.

Zijn voet en onderbeen waren zo snel aan het afsterven dat er ingegrepen moest worden en gisterenmiddag 19 juli heeft er een amputatie plaatsgevonden.

Naar omstandigheden gaat het redelijk goed, maar Martin heeft veel pijn en de verdere verwerking zal wel enige tijd in beslag nemen.

U kunt een kaartje sturen naar het volgende adres:

Ziekenhuis Amstelland
T.a.v. de heer M. van Raak kamer 605
Laan van de Helende Meesters 8
1186 AM AMSTELVEEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *