LAAT DOELPUNT BEZORGT JO13-1 VERDIEND PUNT

Na de zege tegen RODA van vorige week stond er voor ons team vandaag de tweede van een reeks belangrijke wedstrijden op het programma. De komende weken treffen we al onze concurrenten en zal de voorlopige pikorde in onze spannende 1e periode bepaald worden.

Argon was vandaag onze tegenstander en vanaf het eerste fluitsignaal lieten onze heren en dame zien wie er vandaag de dienst uitmaakten op het veld. De mannen uit Mijdrecht werden teruggedrukt op hun eigen helft en wisten niets uit te richten tegen de jagende troep blauw- witte leeuwen die steeds dichter richting het doel van de tegenstander sloop. Het leek een kwestie van tijd.

De slimme trainer van Argon besefte dat maar een type spel de Ouderkerkse furie kon stoppen en riep zijn mannen op het middenveld “over te slaan” en met een lange bal de voorhoede proberen te bereiken. Dat bleek een goede zet. Er bleek een aantal zeer snelle spelers aan de buitenkanten te lopen en uit een scherpe counter scoorde Argon de onverdiende 0-1. Helaas tellen onverdiende doelpunten ook en moesten we met een achterstand richting de limonade. Dat Daan trainer Arjan al op het veld vertelde dat het wel goed zou komen vandaag gaf aan dat we ook in de 2e helft zouden knokken voor een goed resultaat.

Lang leek het erop dat we tegen onze tweede nederlaag aan zouden gaan lopen. Ouderkerk wist de energie van de eerste helft niet te evenaren, Argon bleef met zijn lange ballen gevaar stichten en het was dankzij Floris en de sterke verdediging onder leiding van Daan en Faruk dat we uitzicht hielden op een punt.

In de allerlaatste minuut gebeurde het dan toch. Een vrije trap bleef hangen in de 16 meter van Argon en na 3 pogingen was het invaller Koen van Dulmen die de bal het beslissende zetje wist te geven. 1-1, wedstrijd voorbij.

Een verdiend punt. Zeker op basis van de uitstekende 1e helft. In de 2e helft konden we, ook door het ontbreken van onze 4 fysiek sterke spelers Roy, Milan, Jonathan en Tijmen de tegenstander onze wil niet opleggen en hebben we door keihard werken dit mooie resultaat weten te behalen.

Goed gedaan! Volgende week geen commentaar. Over twee weken staat de volgende kraker op het programma wanneer we op bezoek gaan bij Buitenveldert waar we ook onze vriend en oud ploeggenoot Nick van Nieuwkerk gaan treffen.

Tot dan.