Korfbaluitslag bij Ouderkerk – vva Spartaan 8-5

Ouderkerk speelde deze zondag tegen de rode lantaarndrager vva Spartaan een club zwaar in de problemen door een conflict met de KNVB. De tegenstander trad aan met slechts 1 wissel op de bank en was voor de ploeg van v/d Horst een gewillig slachtoffer. Waarvan vooraf gehoopt werd met een ruime overwinning de 3 punten in Ouderkerk te kunnen houden.

We zetten 4 minuten op het bord als het eerste doelpunt valt ,na een mooie aanval, met Jelle van Barneveld aan de basis waarna deze op sublieme wijze werd afgemaakt door Michel Zeegers. De 2-0 valt exact 4 minuten later als Sander Couperus zijn doelpunt meepikt, in de 31e minuut zet Desley Douglas de 3-0 op het bord en wederom Zeegers zorgt in de  34e minuut dat er met 4-0 gerust kan worden.

De eerste 45 minuten verzaakt Ouderkerk de vele geboden kansen af te maken, keeper Marcel Ons van Spartaan is daar debet aan door een zeer sterke wedstrijd te spelen. Maar het kan geen kwaad als v/d Horst gaat trainen op het afwerken op doel, eigenlijk had het met de rust 8 of 9 nul moeten staan. Typerend over de hele wedstrijd is dat de middenvelders de doelpunten maken en de spitsen het af laten weten.

Dan de tweede helft, Melissen bleef achter in de kleedkamer met een blessure en zijn vervanger was Tom Spronk die direct zijn visite kaartje afgaf door in de 47e minuut de 5-0 op het bord te zetten met een schitterend kopbal.

In de 53e minuut gaat Spartaan scoren en wordt het 5-1, dan 2 minuten later maakt Zeegers zijn derde en brengt de stand op 6-1, weer 2 minuten later opnieuw Spronk met de 7-1 en dan gaat het gruwelijk mis bij Ouderkerk.  v/d Horst wisselt, haalt een verdediger en een middenvelder eruit voor Matthijs Zuilichem een A junior en Imad Boutaibi een aanvaller.

Van een 7-1 voorsprong voor Ouderkerk komt Spartaan binnen 20 minuten terug tot 7-5 door slordig verdedigen en wordt het voor het publiek nog een spannende slotfase. Uiteindelijk maakt Michel Zeegers aan alle spanning een eind door in de 82e minuut een toegekende penalty beheerst in te schieten, terecht kreeg Zeegers met zijn 4 doelpunten de titel speler van de week.

Op de vraag aan v/d Horst of hij verkeerd had gewisseld waardoor Spartaan bijna de aansluiting vond, was zijn  antwoord letterlijk “ mijn god bij een 7-1 voorsprong mag ik toch wel enig risico nemen?” Niet wetende dat het bijna verkeerd uit zou pakken, ook spits Sander Couperus was  van mening dat dit niet had mogen gebeuren.

Aanstaande weekend geen voetbal op 5 maart speelt Ouderkerk uit bij Schoten in Haarlem.

Herman van Luyn