Jules Pasteuning

18 mei 2017, Ouderkerk aan de Amstel – De SV Ouderkerk Technische Commissie maakt bekend deze week tot overeenstemming te zijn gekomen met Jules Pasteuning als trainer van SV Ouderkerk O23.

Noviteit is dat Pasteuning dit trainerschap gaat combineren met het assistentschap bij SV Ouderkerk Zondag 1 en het adviseurschap richting de te benoemen trainer van O19-1.

Jules Pasteuning over zijn nieuwe rol bij SV Ouderkerk: “Ik kijk ernaar uit om het Onder 23 elftal op te zetten en als assistent van Lex bij de zondagselectie kennis te maken met het trainen van senioren elftallen. Ik ben van mening dat het een structureel probleem is binnen het amateurvoetbal dat de stap van A-junioren naar de senioren vaak te groot is. De afgelopen jaren zijn, mede daardoor, veel getalenteerde jeugdspelers niet doorgestroomd naar de Zondagselectie. Ik hoop ervoor te zorgen dat we met een structureel Onder 23 elftal deze stap van A-junioren richting de seniorenselectie makkelijker kunnen maken. We zijn druk in gesprek met andere clubs om in een gestructureerde competitie te spelen tegen andere Onder 23 elftallen. We gaan werken met een vaste selectie van 18 spelers, die we al in de komende weken formeren met in principe vaste trainingstijden om de dinsdag om 19:00 uur”.

Veron Ruppert, voorzitter van de SV Ouderkerk Technische Commissie over de benoeming van Jules Pasteuning: “We zijn zeer verguld en trots dat we deze nieuwe positie gaan invullen met Jules; een trainer vol ambitie, met een pracht trackrecord met Ouderkerkse jeugd en ook nog ‘s een verenigingsman pur-sang! Met Lex van der Horst voor Zondag 1, Henk Timisela voor Zondag 2 en nu Jules Pasteuning voor O23 hebben we het beoogde trio voor het opleiden van en het neerzetten van sportieve prestaties met spelers voor het nieuwe seizoen compleet”.

Ruppert vertelt verder: “SV Ouderkerk beschikt over veel talenten die een uitstekende opleiding genieten binnen onze jeugdafdeling. Een overgang van talentvolle spelers naar de zondagselectie bleek en blijkt echter geen vanzelfsprekendheid. Met de benoeming van Jules als trainer voor O23, het assistentschap bij zondag 1 en adviseurschap bij de O19 verwachten wij als Technische Commissie de doorstroming van talentvolle Ouderkerkse jeugd naar de zondagselectie een forse positieve impuls en natuurlijk een sportieve boost te geven. Zodat SV Ouderkerk als vereniging in de context van ingezet beleid qua continuïteit met deze stap tot in lengte van dagen ook in de zondagselectie structureel profijt zal hebben van alle vanaf de “Vosjes” tot en met de Onder 19 opgeleide blauwwitte talenten.

Ruppert tot slot: “Opleiden van talenten voor de zondagselectie is het fundament van de vereniging SV Ouderkerk en correspondeert bovendien volledig met de ruim 2 jaar terug ingeslagen weg. Met de bewuste keuze voor de SV Ouderkerk zondagselectie als vlaggenschip van de vereniging met corresponderende sportieve ambities, bekrachtigd door de algemene ledenvergadering; destijds op initiatief en draagvlak van een grote groep ambitieuze selectiespelers uit zaterdag- en zondaggelederen alsmede op basis van de binnen de club levende overtuiging dat een sterke zondagafdeling het behoud van talentvolle jeugd voor SV Ouderkerk betekent; een mooie, gezonde en ambitieuze voetbalvereniging”.

Eén gedachte over “Jules Pasteuning