JO17-1 Gestaakt na geweldsincident

Afgelopen zondag 17 september, is de wedstrijd sv Ouderkerk – FC Weesp van JO17-1  gestaakt na een geweldsincident.

Nadat de assistent scheidsrechter van sv Ouderkerk het veld had betreden, is een opstoot ontstaan en heeft hij een klap gekregen, waarna hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen.

Dit incident wordt door de KNVB tuchtcommissie behandeld. Alle verklaringen worden opgenomen en daarna zal de KNVB besluiten of direct uitspraak kan worden gedaan of dat de zaak mondeling moet worden behandeld.

Later op zondagmiddag is door het bestuur en jeugdcommissie gesproken met het slachtoffer en zijn familie. Bij de verdere afhandeling staat sv Ouderkerk de betrokkenen bij met advies en ondersteuning.

Sv Ouderkerk hanteert de richtlijn dat bij geweld altijd aangifte zou moeten worden gedaan door het slachtoffer. Uiteindelijk is het de persoonlijke afweging of daadwerkelijk aangifte wordt gedaan.

Sv Ouderkerk veroordeelt iedere vorm van geweld en verwacht van haar leden dat zij de regels naleven en zich te allen tijden sportief gedragen.

Namens het Bestuur,

Marco Bakker

Eén gedachte over “JO17-1 Gestaakt na geweldsincident

• 20 september 2017 om 13:38
    Permalink

Dit bericht is niet correct. De aanleiding was de de assistent-scheidsrechter van Ouderkerk, een volwassen man, het veld in rende en daar een jeugdspeler van FC Weesp bij de keel greep. Het is jammer dat Ouderkerk dit niet vermeldt.
    De speler van FC Weesp heeft is daarna losgerukt en geslagen. Dat hoort ook niet. Maar het begon met de gewelddadige actie van de assistent-scheidsrechter. De KNVB onderzoekt dan ook het gedrag van zowel de speler als de assistent.

Beantwoorden