JO13-1 IN BOEIEND GEVECHT LANGS RODA 23

Advertentie

Vandaag was op meerdere gebieden een spannende dag voor ons team. Met deze wedstrijd begon de reeks toppers, tevens zorgde de derby zoals altijd voor een gezonde spanning bij spelers en supporters. Het gerucht ging zelf dat oud-RODA man Toby er slecht van geslapen zou hebben. Zo graag wilde hij dat zoon Daan deze derby winnend af zou sluiten.

De eerste helft was een boeiend schouwspel. Zowel RODA als SV Ouderkerk zochten met prima combinatiespel de aanval. Er waren kansen aan beide kanten, Floris redde uitstekend “1 op 1” en over het hele veld waren felle, boeiende duels te zien. Na een kwartier kreeg SVO een vrije trap op een kansrijke positie en als altijd brulde trainer Arjan zijn mantra “rustig tussen de palen” over het veld. Milan stond achter de bal en had het begrepen. Met een prachtige krul stuurde hij de bal naar de verre hoek. 1-0!! Tevreden over het spel en over de stand zochten we de kleedkamer op.

De tweede helft begon goed. Ouderkerk bleef fel spelen, kreeg 3 goede kansen maar wist niet te scoren. RODA wilde nog geen genoegen nemen met de nederlaag en zocht wat meer de aanval. Plotseling sloeg de stemming in het veld om. Er werd geduwd, getrokken, van beide kanten wat gemene overtredingen gemaakt en flink gescholden. De scheidsrechter wist niet goed hij dit in de hand moest houden en plotseling stonden ouders en begeleiders te kijken naar een grimmige pot voetbal.

Waar Ouderkerkse ploegen nog wel eens wedstrijden verliezen om dat ze “te lief” zouden zijn liet JO13-1 meteen zien dat dit vandaag niet zou gaan gebeuren. Ook onze jongens en meisje gingen een beetje “over de grens” vandaag, hebben gevochten voor iedere bal en soms ook zonder bal. Is dat erg? Absoluut niet. Natuurlijk genoten we van de eerste helft maar soms zijn er andere dingen nodig om een wedstrijd te winnen en dat hebben we vandaag laten zien.

Bijna kregen we nog de gelijkmaker voor ons kiezen. Milan schermde de bal prima af bij een diepe pass, pakte de bal om de doeltrap te nemen en zag tot zijn stomme verbazing de scheidsrechter naar de stip wijzen. Keeper Floris was echter niet van plan vandaag een doelpunt te incasseren en pakte de penalty klemvast. Helaas ontging die zelfde scheidsrechter de handsbal van RODA waardoor de strijd tot het laatste fluitsignaal spannend bleef.

SVO gaf alles. Niet alleen de spelers in het veld. Ook wisselspeler Mart leefde vurig mee en spoorde collega verdediger Daan aan de tegenstander “neer te hakken”. Dat hij zich dit na de wedstrijd niet meer kon herinneren en toch een beetje beschaamd moest lachen om zijn eigen uitspraak zegt alles over de enorme bevlogenheid waarmee wij deze wedstrijd gespeeld en gewonnen hebben!

Trots op zoveel strijdlust en blij met de 3 punten gingen we terug richting Ouderkerk. Laten we volgende week vooral het niveau van de eerste helft weer proberen te halen. Wanneer we ons prima combinatiespel kunnen combineren met een gezonde strijdlust kunnen we vol vertrouwen de komende weken ingaan!

14567989_327551974262189_1055064698335943331_n