JO11-2 wint spannende beslissingswedstrijd

Ondanks billenknijpen, wint SVO JO11-2 beslissingswedstrijd in de beker

In de vroege ochtend waar het sinds dagen weer eens droog was, moest SVO JO11-2 aantreden tegen FC. Weesp. En niet voor zomaar een wedstrijd, in het bekertoernooi staat SVO namelijk op de eerste plek met 5 wedstrijden en 11 punten en Weesp op nummer 2 met 4 wedstrijden en 9 punten.

Gespannen koppies in de kleedkamer maar ook langs de kant want de mannen en dame van SVO kunnen vandaag de beker winnen van groep 4-117. Qua doelsaldo liggen Weesp en Ouderkerk ook dicht bij elkaar, evenveel tegendoelpunten namelijk 14 en met 22 goals hebben de Ouderkerkers 2 goals meer gescoord dan de tegenstander van vandaag. Alle ingredi├źnten aanwezig voor een spannende wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal was te merken dat de toptrainer / coach Mats de lijnen weer prefect had uitgezet. De voorhoede met Pavan in de spits en Thijs op het middenveld zorgde ervoor dat er goed druk gezet werd. Rocco, Devran en Lucas hielpen daaraan mee en Luca en Rijk hielden samen met keeper Marieke in het begin van de wedstrijd de boel op slot. Cis en Teun stonden al klaar om in te vallen en iedereen was echt met de wedstrijd bezig.

Die druk resulteerde al snel in een goal. Thijs kreeg de bal en wist te scoren en iedereen was eigenlijk een beetje verbaast dat de goal zo snel al viel. 0-1. En dat het om een kampioenswedstrijd ging was goed te merken. Marieke kreeg meerdere ballen te verwerken, maar de druk van SVO bleef en meerdere kansen dienden zich aan. Thijs veroverde de bal, wist hem af te spelen naar Pavan die hard op goal schoot. Jammer, geen goal. Maar het moet ook gezegd worden dat de keeper van Weesp ook goed wist wat hij aan het doen was.

SVO bleef maar aanvallen, Luca die de bal veroverde, Devran alleen op de keeper, en schoten over, naast en voorlangs. Tot SVO een corner kreeg, Rocco de bal inschoot van links en Pavan de bal, op een Ibrahimovic-achtige manier, de goal in wist te schieten. 0-2 !! Coach Mats, leider Frans Josef en alle meegereisde ouders genoten van het plezier wat het team uitstraalde.

Weesp moest nu komen en zoals wel vaker, gaan de batterijtjes van de mannen, na al dat ge-ren op die inmiddels grote velden, steeds minder energie leveren. En als bij een stukje concentratieverlies de bal voor de goal wordt terug gespeeld, weet een slim spelertje van Weesp zijn teen tegen de bal te krijgen en toch de perfect keepende Marieke te verslaan. 1-2

In de rust moet Mats de puntjes even op de I zetten, maar de tweede helft kenmerkt zich door onrustig spel van SVO en doorzettingsvermogen van Weesp. Hier en daar wat ruwer spel en vooral bij 1 op 1 situatie waar de keepster van SVO geblesseerd raakte. De speler van Weesp ging iets te hard door, maar Marieke is een bikkel en ondanks de pijn stond ze snel weer op een speelde een verschrikkelijke goede wedstrijd. In het vierde kwart kwam het besef bij SVO dat, aangezien Weesp niet scoorden, er iets speciaals zou kunnen gebeuren. Mats merkte snel nog even op dat er niet geschoten mocht worden op Marieke. Maar ondanks die woorden kreeg Marieke er in het laatste kwart juist een boel schoten op haar goal te verwerken. Rijk en Luca en later ook Pavan in de verdediging hadden het zwaar, maar hielden de aanvallers goed in de gaten en Marieke hield stand!!

Dus nam het aantal kansen voor SVO weer iets toe. Met een enorm hard werkende Cis met een aantal acties en schoten, Teun die zijn mannetje steeds alle kanten van het voetbalveld liet zien en Devran die kansen kreeg! Toch lukt het maar niet om die bevrijdende, derde treffer te maken. De vermoeidheid zat beide teams duidelijk in de benen. En toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd, sprongen de spelers van SVO elkaar in de armen en zakten een aantal spelers van Weesp door hun benen. Wat een strijd en wellicht was een gelijkspel iets eerlijker geweest. Maar met een topper als Marieke op goal, was dit ook wel heel erg verdiend.

Uw reporter, Frank van Rossum