Interview Cees de Wit

Even voorstellen: Cees de Wit nieuwe voorzitter van sv Ouderkerk

Cees de Wit, 53 jaar.

Samenwonend en vader van 2 jongens.

Owner van Blanco Project Management.

Cees, was je verrast toen het bestuur bij jouw kwam met de vraag of je de helaas veel te vroeg overleden Marco Bakker wilde opvolgen als voorzitter?

Ik ben wel eens eerder benaderd, toen kwam  het voor mij te vroeg. Na wat informatieve gesprekken met Kees Bosman, Mark Beusekom en Jeroen Wirz heb ik enige bedenktijd gevraagd. Ik kwam tot de conclusie dat het nu een goed moment is!

Heb je getwijfeld?

Tuurlijk, er komt toch wel wat op je af en het heeft natuurlijk wel enige impact. Ik vond dat het hele gezin er achter moest staan, er lopen toch ook 2 zonen te voetballen. Uiteindelijk heb ik een weloverwogen besluit genomen om erin te stappen. Doorslag heeft ook gegeven dat we natuurlijk een prachtige en gezonde vereniging hebben met een goed en stabiel bestuur.

Heb je een verleden bij SV Ouderkerk, zelf gevoetbald/ trainer/vrijwilligerswerk, andere hobby’s.

Ik ben geboren en getogen Ouderkerker, vanaf een jaar of 8 gaan voetballen bij NEA tot aan de senioren (zelfs in het eerste elftal), op mijn 22e alles in de knie afgescheurd, toen was het ook over met de voetballerij en ben ik op de racefiets gestapt. Op mijn 16e werd ik al leider/trainer, in 1998 volgde ik Theo Andriessen op als secretaris. Verder ben ik 10 jaar keeperstrainer geweest tot vorig jaar. Bij NEA was ik ook medeorganisator van het 75 jarig bestaan. Ook heb ik in de sponsorcommissie gezeten en draaide ik bestuursdiensten.

Wat is je visie met betrekking tot de vereniging.

Het is belangrijk dat leden binding voelen met een vereniging en dat de mensen sportplezier beleven bij de club. Ouderkerk is een gezonde goede vereniging waar een ieder met plezier naar toe gaat. Ondanks dat we een dorpsclub zijn wil je er sportief het maximale uithalen, het zou mooi zijn als we een keer kampioen zouden worden en promoveren naar de 2e klasse.  Maar je ziet het aan Abcoude, onderin hangen en uiteindelijk weer degraderen is ook niet zaligmakend.

Een van de grote pijnpunten heden ten dage is het tekort aan vrijwilligers, zie jij een oplossing

Als sv Ouderkerk mogen we ons rijk prijzen met zoveel betrokken en bevlogen vrijwilligers maar het wordt inderdaad steeds lastiger. En, laat ik eerlijk zijn nee, ik heb niet zo een oplossing. Het is een maatschappelijk verschijnsel, je ziet het door de hele samenleving heen, hoe krijg je ouders/leden in beweging om iets terug te doen voor de vereniging? Wat ik leuk vind om te zien is dat jonge leden nu ook al bereid zijn om een team te trainen of te fluiten. Daar begint het!

Wil je als kersverse voorzitter nog wat kwijt?

Ja, eigenlijk wat ik op de ledenvergadering ook al heb gezegd, ik ben erg blij met het vertrouwen van de leden en bestuur. SV Ouderkerk is een prachtige vereniging waar iedereen trots op kan zijn en ik heb er heel veel zin in. Er liggen mooie uitdagingen

Herman van Luijn