In Memoriam Rijk Leurs

Wij ontvingen vandaag het droevige bericht dat Rijk Leurs op 88-jarige leeftijd is overleden. Het bestuur wenst de familie in deze moeilijke tijden veel sterkte toe.

Rijk is geboren op 19 augustus 1931 en op 1 juni 1945 op 13-jarige leeftijd lid geworden van NEA. Hij heeft dus net het 75-jarig lidmaatschap niet gehaald. Rijk is begonnen als voetballer en op latere leeftijd is hij vrijwilliger geworden en zo heeft hij menig functie binnen de vereniging bekleed. Begonnen als penningmeester van het voetbalbestuur en dat heeft hij menig jaar gedaan. Geld tellen zat waarschijnlijk in de vingers, want vervolgens is Rijk penningmeester van de kantine geworden, ook dit heeft hij vele jaren gedaan.

Daarnaast heeft Rijk ook jarenlang de velden elk weekend gekeurd op zowel de zaterdag als de zondag. Dit deed hij niet alleen bij NEA, maar ook bij OSDO. Toen hij met pensioen ging is hij daarmee gestopt, maar vervolgens is hij op de maaimachine gestapt. Menig jaar heeft hij nog de velden bij sv Ouderkerk gemaaid. Rijk was ook een verwoed klaverjasser en hij heeft meer als 40 jaar lang elke 1e maandag van de maand een kaartje gelegd bij de vereniging. En ook het kerst, paas en familie klaverjassen sloeg hij niet over.

Rijk ondersteunde de vereniging ook. Jarenlang met een reclamebord en een advertentie in het clubblad van zijn bedrijf en bij haast elke (sv) Ouderkerker heeft hij wel eens zand en/of grond gebracht. De laatste jaren was hij lid van de Club van 100 om de vereniging toch nog wat te ondersteunen. Er is dus weer een echte (sv) Ouderkerker heengegaan.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab