Hoe vergaat het onze sponsoren? Deze keer: Lasbedrijf M vd Berg.

Deel 4 in een mini-serie interviews met sponsoren van svOuderkerk

‘Ik heb het geluk dat mijn werkzaamheden tot nu toe nog aardig doorlopen’SVO-sponsoren in coronatijd: Lasbedrijf M. vd Berg
Veel ondernemingen en bedrijven worden getroffen door de coronamaatregelen, zo ook sponsoren van SV Ouderkerk. Hoe vergaat het hen? Hoe komen zij deze tijd door en hoe zien zij de toekomst? In deze interviewserie stellen wij onze sponsoren, die SVO vaak al jarenlang steunen, die vragen en brengen ze onder de aandacht. Met vandaag: M. vd Berg, las- en constructiewerk.
Door: Bjarn van den Berg

Afbeelding: Lasbedrijf M. vd Berg

Marco van den Berg, eigenaar van eenmanszaak M. vd Berg las- en constructiewerk, runt zijn bedrijf inmiddels zo’n tien jaar. Zijn vader begon de zaak in 1967 en nadat Marco de MTS (middelbare technische school) had afgerond, ging hij al vrij snel bij zijn vader werken. Uiteindelijk nam hij de zaak over en ging het onder Marco’s naam verder.

Van den Berg verricht vooral werkzaamheden in de (wegen)bouw en hij maakt staalconstructies voor huizen. Maar hij maakt bijvoorbeeld ook hekwerken en daarnaast heeft hij een winterstalling voor boten, en doet hij het bijbehorende hijswerk. Daarbij werkt hij voor andere (lokale) bedrijven en ondernemingen zoals KWS, Railtech, Compier, F. van den Berg en Locdep.

Virus heeft nog geen impact
Hoewel veel ondernemers last hebben van het coronavirus en zonder werk zitten, valt dat bij Van den Berg nog mee. ‘Ik heb het geluk dat mijn werkzaamheden tot nu toe nog aardig doorlopen,’ zo vertelt Marco. Momenteel hebben het virus en de genomen maatregelen nog geen impact op zijn werk. ‘Aangezien werk in de bouw en de wegenbouw nog doorgaat, heb ik ook nog genoeg te doen.’ Het is voor hem daarom nu niet nodig om, zoals andere getroffen ondernemingen wel doen, speciale acties te houden om toch door te kunnen blijven werken.

Maar of er ook genoeg werk zal blijven, dat is echter nog de vraag. ‘Het is moeilijk te zeggen of het gaat veranderen. Als er een economische crisis ontstaat, kan het zomaar anders zijn,’ aldus Van den Berg. Uit landelijk onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) blijkt dat de meeste bouwactiviteiten inderdaad nog doorgaan. Toch begint men nu ook in de bouwsector te merken dat het virus impact heeft. Opdrachten worden minder of er zijn problemen met de levering van materialen. Het blijft lastig te voorspellen wat de toekomst zal brengen, maar het EIB verwacht dat de gevolgen voor de bouwsector groot zullen zijn.

Verbonden met voetbal in Ouderkerk
Marco sponsort SV Ouderkerk al meerdere jaren. Hij doet dat om de volgende reden: ‘Ik ben altijd verbonden met het voetbal in Ouderkerk en ik wil de club graag steunen.’ Zelf heeft hij in zijn jeugd namelijk ook altijd gevoetbald en hij is meerdere jaren leider en coach geweest van een voetbalteam. Nadat hij stopte met het leiderschap, is hij iets anders gaan doen bij SVO: sinds dit voetbalseizoen draait hij bestuursdiensten.

Website: http://www.lasbedrijfmvandenberg.nl/