Hoe vergaat het onze sponsoren? Deze keer: KEK! Bier

Deel 2 in een mini-serie interviews met sponsoren van svOuderkerk

De tap staat stil’SVO-sponsoren in coronatijd: KEK! Bier
Veel ondernemingen en bedrijven worden getroffen door de coronamaatregelen, zo ook sponsoren van SV Ouderkerk. Hoe vergaat het hen? Hoe komen zij deze tijd door en hoe zien zij de toekomst? In deze interviewserie stellen wij onze sponsoren, die SVO vaak al jarenlang steunen, die vragen en brengen ze onder de aandacht. Met vandaag: KEK! Bier.

Door: Bjarn van den Berg

Afbeelding: KEK! Bíer

KEK! Bier is in 2015 opgericht door de broers Erwin en Marcel van Wieringen. Daarmee waren zij de eersten die een Ouderkerks speciaalbier brouwden en op de markt brachten. Vervolgens hadden de heren succes met pop-up grand café DE BANQ en inmiddels hebben ze al een paar jaar hun goedbezochte proeflokaal bij het clubgebouw van schaatsvereniging ‘De Amstelbocht’, waar ze al een aantal mooie seizoenen hebben gedraaid.

Dit jaar had het proeflokaal inmiddels ook al open moeten zijn. Er was zelfs extra reden voor een feest: op 5 mei vierde KEK! Bier namelijk haar vijfjarige jubileum en dat had groots gevierd moeten worden. Maar de coronamaatregelen gooiden roet in het eten, dus een groots feest zat er helaas niet in.

‘De boel draaiende houden’
Het is wat dat betreft sowieso een lastige periode voor KEK! Bier. ‘Als brouwer is de horeca onmisbaar voor het bedrijf. Buiten het bier dat wij in andere jaren zelf wegtappen op eigen locaties, missen we nu ook de evenementen en festivals, kortom de tap staat stil,’ zo laat Erwin van Wieringen weten.

En of het proeflokaal snel weer open mag en onder welke voorwaarden, is ook nog maar de vraag. ‘De anderhalve meter-samenleving zal er voor zorgen dat zelfs als de horeca open mag, er nog strenge regels zullen gelden. Het valt dus niet te verwachten dat alles snel weer bij het oude is. We proberen op creatieve manieren de boel draaiende te houden en klaar te staan op het moment dat er weer volop mogelijkheden zijn,’ aldus Van Wieringen.

Eén van die creatieve manieren waarop ze de boel nu draaiende houden, is door middel van speciale acties. Zoals bijvoorbeeld de KEK! Borrelbox, bestaande uit lokale producten. Maar ze spelen ook in ‘op speciale dagen als Moederdag en andere ‘feestdagen’’ en bieden hun ‘speciaalbier op fles aan voor een scherpe prijs’. Die producten en specials zijn allemaal online te bestellen op de webshop die ze opgezet hebben, genaamd KEK!SHOP (zie www.kek-bier.nl). En vanaf €25,-  worden bestellingen in de omgeving van Ouderkerk aan huis bezorgd. Zo kunnen mensen het thuis, ondanks alle maatregelen, toch gezellig maken.

KEK! Bier en SV Ouderkerk
De reden dat KEK! Bier SV Ouderkerk sponsort, heeft te maken met het feit dat de familie van Erwin en Marcel al lang verbonden is met het voetbal in Ouderkerk: ‘De hele familie heeft bij de club gespeeld.’ Dus ook Marcel en Erwin: zij zijn zelf ook al jarenlang actief geweest bij de vereniging. Zij zijn, naar eigen zeggen, zelfs min of meer opgegroeid op het voetbalveld.