EERSTE VERLIES VOOR JO13-1 MET EEN ZURE BIJSMAAK

Advertentie
         

Uw verslaggever houdt het kort. Vandaag heeft ons team zijn eerste nederlaag moeten slikken en ondanks, de nare bijsmaak waarover later meer, was het verlies meer dan terecht.

Ondanks het uitdrukkelijke verzoek van de technische staf om “scherp” te starten aan de wedstrijd tegen Martinus gebeurde, onder een prachtig zonnetje, het tegengestelde. Na 10 minuten keken we tegen een 3-0 achterstand aan. De Amstelveners maakten dankbaar gebruik van het niet nakomen van verdedigende afspraken, het slappe spel en het gebrek aan vechtlust bij ons team. Dat Tijmen voor rust, na een blunder van hun keeper, tegen wist te scoren was een leuke meevaller in een hele matige eerste helft. Positieve uitschieter was de sterk spelende linksachter Steven die met zijn snelle benen erger wist te voorkomen.

Na opbeurende woorden van Daan voor het team in de rust stond er de tweede helft een strijdlustiger SVO. Na 2 minuten wist Colin Tijmen te vinden die de welkome aansluitingstreffer, opnieuw met hulp van de keeper, binnen wist te schieten, 3-2. Martinus wankelde, kwam niet meer van zijn eigen helft. Kopbal op de paal, diverse kansen, de 3-3 hing in de lucht.

Helaas kreeg Martinus hulp uit onverwachte hoek. Floris hing bij een uittrap met zijn rechtervoet buiten de 16 meter en de scheidsrechter, die met een aantal discutabele beslissingen al op zoek leek om Martinus aan de beslissende treffer te helpen, gaf een belachelijke vrije trap op “randje 16”. Wij gunden Martinus 3 pogingen en dat lieten ze uiteraard niet liggen, 4-2. Roy ging als extra spits naast Colin spelen maar ook dit mocht niet meer baten. Dat Martinus door matig omschakelen van onze kant nog uitliep naar 6-2 maakte voor het puntenaantal niet uit maar was teveel eer voor een ploeg die echt niet zoveel beter is dan wij.

Schuld van de scheidsrechter? Ja en nee. De man gooide met zijn onbegrijpelijke beslissing de wedstrijd definitief op slot. Het gedeelte daarvoor hadden we toch echt zelf gedaan. We zullen, als team, dingen anders moeten gaan aanpakken. Harder werken op de trainingen, op tijd komen, afspraken nakomen en ook de oefenwedstrijden gebruiken om tactisch beter te worden en onze manier van spelen proberen te perfectioneren. Alleen wanneer we dat allemaal willen kunnen we in de bovenste helft van de 1e klasse meedraaien.

We hebben een talentvol team dus met nog 18 wedstrijden voor de boeg en iets meer “de schouders eronder” heeft de technische staf er alle vertrouwen in dat we een prachtig seizoen tegemoet gaan.

ZET HEM OP JO13-1!

14470467_320672518283468_3875735842578109541_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *