De Zaterdag 5 sleept overwinning uit het vuur tegen een zwak de Meer

Afgelopen zaterdag werd er om 12.15 afgetrapt op het heerlijke derde veld van sv. Ouderkerk, een ware droom voor elke voetballer, dus bij deze een kleine #SO naar de onderhoudsploeg onder leiding van Ton Geijsel👏🏼!

In het heerlijke najaarszonnetje werd er een waar ‘zomeravond potje’ gespeeld door de mannen van RoG-Beats. De duidelijk zwakkere tegenstander werd in de beginfase, zonder zichtbare inspanning, van het kastje naar de muur gestuurd. Dit speloverwicht resulteerde nog niet in echte kansen, waardoor Marthijn besloot zonder kans een goal te maken. De begaafde linkspoot wilde de bal voortrekken, maar zijn pass waaide plots prachtig in het verre kruis! Hierna volgde een bizarre fase voor de Ouderkerkers waarin de wedstrijd volledig uit handen werd gegeven. Miscommunicatie tussen Joost en Rickert leidde de gelijkmaker in. Een ander misverstand achterin zorgde voor een 1-2 achterstand tegen deze onwijs zwakke ploeg. De achterstand was een trigger om weer te gaan voetballen, en langzaam kregen de mannen de grip op de wedstrijd terug. Vanuit het middenveld werd er gestrooid met prachtige steekballen, en na een mooie bal van ‘La Muerte’ werd Samba Boykie gevloerd in de 16. De penalty, die een keertje over moest, werd twee keer koelbloedig afgemaakt door Boy zelf. ‘La Muerte’ zelf zorgde voor een 3-2 ruststand door de een voorzet -via zijn eigen arm- binnen te koppen.

In de tweede helft een onveranderd spelbeeld met wederom een kleine hoofdrol voor Rick.. De normaal zo zekere keeper tastte volledig mis bij een redelijk slecht ingeschoten vrije trap van de bezoekers. Gelukkig voor hem kon, wie anders dan, Dion de 4-3 tegen de touwen koppen. De zwaarlijvige laatste man van de Meer besloot vervolgens a-la Roberto Carlos een vrije trap van 35 meter het kruis in te jagen waardoor wij wederom op een gelijkspel leken af te stevenen. Vanuit een prachtige aanval over meerdere schijven, kon de sterksprekende ‘La Muerte’ de bal prachtig inkoppen waardoor wij toch nog 5-4 wonnen!

Volgende week spelen wij om 10.30(!?!?) uit bij DEVO’58, dus blijf lekker liggen. Zien wij jullie een week later!