Coronamaatregelen

Maandag 28 september heeft het kabinet tijdens de persconferentie nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd. Deze nieuwe, aanvullende maatregelen zijn uiteraard ook van toepassing voor sv Ouderkerk en in dit bericht zullen wij jullie nader informeren wat dit betekent voor sv Ouderkerk.

De belangrijkste maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd zijn:

• Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald- als het amateurvoetbal.
  • Geen ouders bij trainingen en/of wedstrijden. Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij mogen daarom blijven kijken naar de wedstrijd.
  • Alle sportkantines gaan dicht.

Naast deze maatregelen tijdens wedstrijddagen en trainingen nemen wij als vereniging ook enkele landelijke besluiten over die logischerwijs van toepassing zijn voor sv Ouderkerk.

• Bij sv Ouderkerk gaan de kleedkamers nu ook in het weekend op slot. In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Omdat deze regel en de 1,5 meter bij sv Ouderkerk moeilijk gehandhaafd kan worden en ook niet altijd werd nageleefd blijven de kleedkamers op slot. Wij rekenen op jullie begrip.
  • Vergaderen kan niet bij sv Ouderkerk. Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet anders kan. Op basis van deze regel vindt sv Ouderkerk het niet passend dat er fysiek vergaderd wordt. Voor de komende weken geldt dan ook dat vergaderen via een digitaal medium de norm wordt. De kantine blijft dan ook voor vergaderingen/overleggen gesloten omdat samenkomen volgens het kabinet niet wenselijk is.
  • De receptieruimte blijft open voor EHBO en het AED apparaat.
  • Blessure behandelingen (op afspraak) blijven mogelijk volgens de richtlijnen van contactberoepen. Registeren net als in de horeca blijft verplicht.
  • Het advies is het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Kom alleen naar de club als het strikt noodzakelijk is.
  • De WC blijft alleen toegankelijk in geval van (hoge) nood. De trainer/leider opent en sluit de deur.
  • Biljarten en/of kaarten is niet toegestaan
  • De bestuursdiensten tijdens wedstrijden gaan door
  • Voor sv Ouderkerk leden: controleer altijd zelf de corona-protocollen bij uitwedstrijden.

Het is geen garantie dat er over drie weken wel weer met publiek en open kantines gevoetbald mag worden. Als we ons blijven houden aan deze nieuwe maatregelen hopen we dat sv Ouderkerk en de kantine over drie weken weer veilig open kan.

Aanvullende informatie:

Wat te doen bij een coronabesmetting op de club?
Onlangs hebben wij een stappenplan over ‘hoe om te gaan met een coronabesmetting op de club?’. Vanwege de nieuwe maatregelen is ook dit stappenplan inmiddels weer aangepast met nieuwe richtlijnen over het verplaatsen van wedstrijden. Deel dit schema, zodat iedereen op de hoogte is van de stappen die hij/zij moet nemen bij een (mogelijke) coronabesmetting bij sv Ouderkerk. Bekijk hier het uitgebreide artikel en aangepaste stappenplan.

Veel gestelde vragen n.a.v. aangescherpte maatregelen
De aangescherpte maatregelen van de overheid roepen uiteraard vragen op over de gevolgen voor het amateurvoetbal. De belangrijkste vragen en antwoorden heeft de KNVB gebundeld in een FAQ. Deze FAQ blijft de KNVB de komende tijd updaten met relevante informatie. Houd deze dus goed in de gaten. Bekijk hier de FAQ.

2 gedachten over “Coronamaatregelen

• 30 september 2020 om 21:01
    Permalink

Met name KNVB scheidsrechters moeten zich toch kunnen omkleden in de scheidsrechters ruimte!

Verder lijkt me het handig dat voor de afgifte cq inname van speelballen, limonade enz. het bovengedeelte van de binnendeur van de receptieruimte gebruikt gaat worden. De buiten ingang van de receptieruimte kan dan op slot blijven, zodat er niemand binnen komt en de bestuursdienst veilig haar werk kan doen.
    Dus lijkt het mij onvermijdelijk dat de ingang van de kantine open blijft!

Beantwoorden
  • 1 oktober 2020 om 18:19