Bekerstrijd eindigt vroegtijdig voor Ouderkerk zondag 1 na een 3-2 nederlaag tegen Zwaluwen in Utrecht

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje wist Ouderkerk na twee keer voor te hebben gestaan uiteindelijk toch niet te winnen. Gebrek aan scherpte en felheid zijn hierin de sleutelwoorden die de mannen de das om deden.
Zwaluwen voetbalde bij vlagen erg goed en vanaf het begin werd duidelijk dat zij zeker verder wilde bekeren. Tegen deze 3e klasser was dit de laatste beproeving voor de eerste competitie wedstrijd van zondag a.s.
Het was echter Ouderkerk die na 25 minuten de score opende. Via een vrije trap van Mitchel Melissen kopte de vrijstaande Tom Straver fraai in. Echter was het een minuut later al Zwaluwen die de gelijkmaker aantekende. Via een rollertje over links was het een prachtige streep in de linkerhoek die zelfs René de Jong het nakijken deed. Bijzonder fraai, niet veel aan te doen.
In de 34e minuut raakte Mitchel de lat voor bijna open doel. 2 minuten later was het wederom Tom Straver die de 2-1 aantekende. Via een halve voorzet over links van Tim Baas, wist Straver de keeper te passeren. De bal leek in eerste instantie te traag voor een score, maar de verdediging van Zwaluwen maakte hierin een grove fout.
Wederom kon Ouderkerk niet lang genieten van de voorsprong. 3 Minuten later lag de bal in het net voor de 2-2 door onnodig geklungel in de verdediging. Met een gelijkspel werd de thee opgezocht.
Het was al een beetje aan te voelen, maar net na rust werd de eindstand al op het bord gezet, 3-2 voor Zwaluwen. De rest van de 2e helft kwam Ouderkerk er nauwelijks aan te pas. Mede door de inzet, felheid en scherpte wist Zwaluwen zich voor de afvalronde te kwalificeren. Ouderkerk wist de laatste 10 minuten de druk op het doel van Zwaluwen te verhogen, echter uiteindelijk zonder succes.
Aan het eind van de wedstrijd werd het grimmiger op het veld en verloor de scheidsrechter de grip op de wedstrijd. Na wat heen en weer geduw en gepraat werd dan uiteindelijk vreedzaam de kleedkamer opgezocht.
Natuurlijk is de bekerpoule de eerste beproeving voor het komende seizoen. De eerste 2 wedstrijden werden uiteindelijk makkelijk gewonnen, nu stond er een echte tegenstander op het veld. Stof tot nadenken of de selectie er klaar voor is. Onnodige fouten gaan ook dit seizoen in deze klasse afgestraft worden. Met deze gedachte moet Ouderkerk volgende week fit, fel en scherp aan de start verschijnen voor hopelijk een mooi seizoen in de 3e klasse.
Volgende week zondag 14 uur spelen de mannen hun eerste thuiswedstrijd tegen DCG. Veel succes!
Mark van ’t Veer