Wedstrijdverslagen

ZATERDAG 1 MAG BLIJVEN HOPEN

Op ons zonovergoten sportpark kwam FC Purmerend op bezoek. Wát een verschil met de heenwedstrijd op 9 december j.l. Door de aanhoudende regen werd het veld (natuurgras) onbespeelbaar en moest de wedstrijd worden gestaakt. De week daarop moest die worden uitgespeeld met een voor ons gehavend elftal. Een aantal spelers had hier namelijk geen rekening mee gehouden en was op vakantie. Het werd een 2-3 nederlaag.

Genoeg reden voor een revanche, maar niet alleen daarom. Voor het team van coach Hans Verhoogt was het vandaag erop of eronder om niet gelijk tot de na-competitie (met mogelijk degradatie tot gevolg) te worden veroordeeld. En ook Purmerend is nog volop in de race voor de veilige achtste plek op de ranglijst. Kortom: in meerdere opzichten een beladen wedstrijd. De Bal van de Week hiervoor werd beschikbaar gesteld door Q & Q Loodgieters.

Er was veel aangelegen om aanvoerder Thijs de Dood (vorige week tegen Almere met een pittige blessure uitgevallen) weer tijdig voor de clash van vandaag wedstrijdfit te krijgen en dat lukte. Voor spits Nick van Nieuwkerk (hamstringblessure) was bij voorbaat duidelijk dat dat er voor hem helaas niet in zat.

Om coach Hans Verhoogt na afloop te citeren: we hebben een goede eerste helft op de mat gelegd. We hebben goed gevoetbald en nauwelijks iets weggegeven en bovendien zelf ook een aantal kansjes gecreëerd. Helaas hebben we niet één daarvan weten te verzilveren. En dan is het zo jammer, dat Purmerend dat wel voor elkaar kreeg.. Inderdaad in de 31e minuut: uit een hoekschop op rechts belandde de bal bij Randy Balgun, die met een volley (en een beetje geluk) en met een stuiterbal in de rechterhoek onze goalie Dax de Wit het nakijken gaf. (0-1)

Na de thee een levendig begin van de tweede helft en zagTijmen de Bouter – na goed doorzetten – de bal in het zij-net belanden. Zo waren er voor ons nog wel meer kansen. In de 60e minuut een vrije trap van Dave Montijn en het was vervolgens Daan van Unen met een prima inzet. Uit de daaropvolgende scrimmage werd echter niet gescoord en leek Zaterdag 1 af te stevenen op – net als vorige week tegen Almere – een nipte nederlaag en dat zou na-competitie betekenen.

Coach Hans Verhoogt voerde daarop een aantal wissels door en de druk op Purmerend werd groter.Toch duurde het tot de 89e minuut eer de gelijkmaker viel. Het was invaller Alexander Kok, die vanaf de rechterflank een prima voorzet afleverde en het was Thijs de Dood, die met een kopbal scoorde. (1-1) Daarna resteerde nog vijf minuten blessuretijd en Purmerend stond intussen met 10-man (omdat één van hun spelers met een blessure de strijd moest staken en alle wissels waren gebruikt). Zaterdag 1 rook zijn kans en die kwam er ook. Het was Mats Swart , die nota bene tot tweemaal toe, een dot van een kans kreeg, maar de bal hoog over schoot. Eindstand 1-1.

Ook over het vertoonde spel in de tweede helft was coach Hans Verhoogt tevreden. De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en een grote inzet en strijd aan de dag gelegd en ze bleken dat de volle 90 minuten onverminderd te kunnen volhouden. Daar ben ik tevreden over, maar natuurlijk jammer, dat we de twee dotten van kansen in blessuretijd niet hebben weten te benutten. Aan de andere kant kreeg vlak voor tijd ook Purmerend nog een enorme kans op de overwinning en we mochten onze handen dichtknijpen dat die geen tegendoelpunt opleverde.

Zaterdag 1 mag – ondanks dit gelijke spel – blijven hopen op de veilige achtste plaats. Volgende week zijn wij vrij en dan speelt Purmerend thuis tegen Amstelveen/Heemraad en gaat de andere concurrent Marken op bezoek bij FC Almere. En dan maar hopen op een voor ons gunstig resultaat.

Op de slotdag op zaterdag 25 mei a.s. spelen wij vervolgens om 14.30 uur thuis tegen Hoofddorp en ontmoeten Marken en Purmerend elkaar die dag op het voormalig eiland. Spannend dus.

Pupil van de Week was Ruben van Doorn. Hij is 8 jaar en speelt als verdediger in JO 8-3. Hij zit op de Amstelschool en houdt vooral van patat. Ruben was volgens zijn vader erg enthousiast en heeft een fijne middag gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *