Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 HAD GEEN KIND AAN SVH

Coach Hans Verhoogt had er zin in. We hebben deze week goed getraind en starten in dezelfde begin-opstelling als vorige week tegen Aalsmeer en hij voegde daaraan toe alle vertrouwen te hebben in een goede afloop. En ook binnen de spelersgroep is volgens Hans dat vertrouwen er, maar je moet het altijd nog waarmaken. Dat zou deze zondagmiddag moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen SVH op het sportcomplex Wateringse Veld in Den Haag.

SVH oftewel Sport Vereniging Halfweg (men kwam bij de oprichting in 1929 op die naam omdat gespeeld zou gaan worden “halfweg” tussen Den Haag en Loosduinen) dat is terug te vinden op de 11e plaats op de ranglijst met na 21 wedstrijden slechts 16 punten en een negatief doelsaldo van -30. Bepaald geen cijfers om over naar huis te schrijven en een overwinning zou dan, gezien het grote verschil op de ranglijst (43 wedstrijdpunten met een positief doelsaldo van +23), voor Zondag 1 geen probleem hoeven te zijn. Maar, zoals Hans al zei, je moet het altijd nog maar zien waar te maken.

Na afloop feliciteerde ik hem met de 4-1 overwinning. De eerste helft vond hij prima, de tweede helft wat minder en ook de score had wat hem betreft wel hoger mogen/moeten uitvallen. Al met al een saaie wedstrijd zei hij, maar het belangrijkste is dat we de 3 punten meenemen in de bus voor de terugreis naar Ouderkerk.

Met name de eerste helft zag het spel van onze jongens er gedisciplineerd en verzorgd uit. Zondag 1 domineerde op alle fronten en met name Thijs de Dood viel op door regelmatig met een aantal prima passes onze voorste linie aan het werk te zetten. Hij was het ook die in het eerste kwart een foute pass van SVH wist te onderscheppen en op links de snelle Durante Olsman aan het werkzette en uit diens voorzet leek de bal voorlangs en achter te gaan. Niet dus, want Quinten Drupsteen was er als de kippen bij om de bal toch nog tussen de palen te werken (1-0).

Thijs was in de 21e minuut opnieuw betrokken bij een doelpunt. Onze rechtsback Pepijn de Koning was mee opgekomen en uit diens voorzet belandde de bal op het hoofd van Thijs. Met zijn kopbal bereikte hij spits Daan van Unen, die het laatste tikkie gaf, zodat hij ook nu weer zijn goaltje wist mee te pikken. Hij lijkt daar intussen een abonnement op te hebben. 2-0 was ook de ruststand.

Na de thee over het geheel genomen een iets ander spelbeeld. De ruimtes tussen de linies werden wat groter, zodat het leek alsof SVH iets meer in te brengen had. Maar het bleef vrij pover wat de Hagenezen lieten zien.

In feite werd in de 47e minuut de wedstrijd door Durante al definitief in het slot gegooid. Na zijn eerdere assist nam hij nu zelf de 3-0 voor zijn rekening. Nadat Daan in de 49e met een kopbal uit een voorzet van onze rechtervleugelaanvaller Roemer Bouwman nog de lat had getoucheerd, was in de 65e minuut voor Roemer een belangrijke rol weggelegd. Door goed doorzetten op rechts wist hij de bal te veroveren en deze vervolgens prima af te leveren bij Quinten en dat betekende diens tweede doelpunt van de middag (0-4).

Dat het in de 85e minuut toch nog 4-1 werd uit een vrije trap was slordig en volstrekt onnodig en alleen van belang voor de statistiek. De buit was binnen.

Met in de reguliere competitie nog twee wedstrijden te gaan lijkt Zondag 1 af te stevenen op één van de drie periodetitels. Maar welke: dat kan – gezien de ingewikkelde regelgeving die de KNVB heeft bedacht – nog alle kanten op.

We gaan het zien, maar eerst komende zondag thuis tegen HOV/DSJR uit Rotterdam. Daarmee moet overigens nog een rekening worden vereffend voor de pijnlijke en volstrekt onnodige 0-1 nederlaag eerder dit seizoen in de heenwedstrijd in Rotterdam. Succes mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *