Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 KRIJGT LOON NAAR WERKEN (WINST 2-0)

Ook voor de mannen van coach Hans Verhoogt is de competitie 2022 – 2023 van start gegaan. Vooraf vroeg ik hem naar de doelstelling voor komend seizoen. ‘Bij de eerste zeven eindigen’ was zijn antwoord. Is dat alles, was daarop mijn reactie. Waarom bijvoorbeeld ook geen periodetitel? We moeten wel reëel zijn, aldus Hans. De oefencampagne verliep moeizaam en de resultaten waren nou niet bepaald hoopgevend. Dat het anders en beter moet waren ook de spelers zich van bewust. We hebben daarover de afgelopen week met elkaar gesproken. De wil is er wel maar nu nog het resultaat. Met wat tactische aanpassingen/afspraken hopen we dat de puzzelstukjes nu wel op z’n plek gaan vallen, aldus Hans.

Met een bus met spelers/ staf en een aantal supporters werd om 13.00 uur koers gezet richting Delft. Daar moest worden aangetreden tegen S.V.V.V. Taurus (opgericht in 1946) dat onderdeel is van de studentenvereniging Virgiel en haar wedstrijden speelt op het wel zeer fraaie sportcomplex van de TU Delft (huissponsor). De voetbalvereniging telt momenteel acht teams. Zes mannen- en twee vrouwenteams.

En nu de wedstrijd zelf. Door de eerdergenoemde tactische aanpassingen (waar Hans het over had) was er meer balans in het elftal. De bezetting op het middenveld en voorin zorgde er voor dat onze verdediging niet constant onder druk kwam te staan. Dat was met name in de bekerwedstrijden wel anders met de vele tegendoelpunten tot gevolg.

Dit keer kon zelfs de nul worden gehouden met name ook door goed keeperswerk van onze goalie Dax de Wit, die al in de 2e minuut met een reflex in een één-op-één situatie zijn doel schoon wist te houden. In het verdere verloop moest hij nog een aantal keren handelend optreden en dat ging hem prima af. Daarnaast was het geluk ook aan onze zijde toen Taurus tot tweemaal toe de lat schampte.

Tegenover deze wapenfeiten wist Zondag 1 een prima partij op de mat te leggen. Voor elke meter werd gestreden. Agressief in de goeie betekenis van het woord. Fel in de duels maar correct. SVO was over het geheel genomen duidelijk de bovenliggende partij. Met prima combinatiespel en dit keer ook over de vleugels waardoor het hele speelveld werd benut en ook de snelheid van met name Durante Olsman. In de 21e minuut was het raak. Een aanval over links over vier schijven leek te stranden bij de tegenstander, maar doordat Jayden Gentenaar hem fel op de huid zat werd het uiteindelijk een eigen doelpunt (1-0).

Dat was ook de ruststand. De meegereisde supporters vermaakten zich prima en zagen het de tweede helft wel zitten.

Ook nu weer een dominant SVO met vele, vele doelrijpe kansen, maar de bal wilde er niet in. Daardoor werd het toch nog billen knijpen. ‘Het zal toch niet’ hoorde ik langs de lijn. Gelukkig niet, want in blessuretijd was het invaller Charlie den Hertog die aan alle onzekerheid een einde maakte, door na een prima aanval over rechts en een idem dito voorzet de 2-0 liet aantekenen. Het (net niet) scoren blijft nog wel een puntje, maar het is ook zo dat we wel die vele kansen zélf weten te creëren. En dat is zeker ook een verdienste.

Blije gezichten na afloop en ook tijdens de terugreis een prima stemming in de bus. Ook coach Hans toonde zich een tevreden mens.

Een goed begin is het halve werk, maar de weg is nog lang en zal niet gemakkelijk zijn als je bedenkt dat de KNVB voor komend seizoen een verzwaarde degradatieregeling heeft ingesteld. Die regeling houdt voor ons in dat de nrs 12 en 13 direct degraderen en dat de nummers 9 tm 11 na-competitie moeten spelen voor lijfsbehoud. Dat betekent dus dat vrijwel het hele rechterrijtje komend seizoen een gevarenzone is.

Het is dan ook te hopen dat de doelstelling van Hans (eindigen bij de eerste zeven) wordt gehaald en we ons in de 3e klasse weten te handhaven en alsdan zgn. horizontaal kunnen overstappen naar de 3e klasse Zaterdag, waarvoor zoals bekend intussen een verzoek bij de KNVB is ingediend.

Volgende week thuis tegen FC Abcoude. Altijd een bijzondere pot en wie weet. Het kan niet anders of het vertoonde spel tegen Taurus moet voldoende vertrouwen geven voor een goed resultaat tegen onze buren. Succes mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *