*Wind mee voor MO17*

Het seizoen ’22/’23 is alweer een paar weken oud, de dames van de MO17 zijn het seizoen voortvarend begonnen. En dat is bijzonder, want vooraf was er best wat onrust over de grootte van de selectie. Er zitten namelijk maar liefst twintig meiden in de selectie en dan krijg je dus -net zoals bij de topclubs in de Champions League trouwens- voorafgaand aan de wedstrijd een heuse wedstrijdselectie. Ook is er sprake van een echte trainerscarrousel, eigenlijk ook zoals in het topvoetbal: vandaag zaten Marijn en Rob op de bank. En dan zijn er nog wat wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Er zijn een paar meiden gestopt of vertrokken, waaronder onze topscorer, dus altijd maar weer de vraag hoe dat opgevangen gaat worden. Nou, goed dus!

Vandaag stond wedstrijd nummer drie op het programma tegen Abcoude MO17-2. Goalie Marieke kwam helaas niet door de medische keuring, waardoor de eerste helft Sophie op goal stond. Sophie toonde zich een waardig vervanger en scoorde een dikke 10; geen fout gemaakt en de nul gehouden. Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft ook -bijna- niets te doen gehad… Dat kwam door goed verdedigen achterin en het goede samenspel van onze dames, een beetje geholpen door de wind die letterlijk de goede kant op stond. Ruststand 3-0 door een prachtige hattrick van Julia. Alweer, want vorige week scoorde ze ook al een hattrick. Het zit dus wel goed met het scorend vermogen in dit team.

Na rust was het Nikki die snel de 4-0 scoorde en leken onze powergirls rustig door te gaan met waar ze voor rust gebleven waren. Maar toch liep dat even anders. Want de wind was natuurlijk niet gedraaid, maar de speelrichting wel… De bezoekers kwamen mede hierdoor steeds beter in de wedstrijd en wisten vrij snel na de 4-1 ook de 4-2 te maken. Even leek het helemaal mis te gaan voor SVO, maar het team herpakte zich en deed er een schepje bovenop. Door een mooie redding van Naomi en door twee mooie goals van (weer) Julia en Rodée kwam de 6-2 eindstand op het bord.

Knap hoor, koploper met 9 punten uit drie wedstrijden en een team dat elkaar steeds beter leert kennen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen!