Wedstrijdverslagen

De kop is er af!

Ook voor Zondag 1 is de bal weer gaan rollen. Amper een week in training stond de eerste oefenwedstrijd al op het programma en wel zondag 14 augustus om 11.00 uur in De Kwakel tegen tweedeklasser KDO (Kracht Door Oefening).

Na afloop werd mij gevraagd of ik tevreden was waarop ik antwoordde: ‘dat doet er eigenlijk niet toe. Je zou dat aan de trainer moeten vragen’. Maar ik was op deze bloedhete zondag wel getuige van een leuke pot voetbal zeker gezien de tropische omstandigheden.

Afgesproken was om de wedstrijd op te delen in 3x een halfuur waardoor coach Hans Verhoogt ruime gelegenheid kreeg om meerdere spelers uit zijn selectie aan het werk te zien. Ik zag een enthousiast Zondag 1 met een prima veldbezetting dat veelvuldig resulteerde in balbezit met goede en snel uitgevoerde combinaties, ook via de zijkanten. Kansen waren er genoeg maar geen doelpunten. Die vielen in het laatste kwartier van de wedstrijd keurig verdeeld over de beide teams. Een gelijkspel 1-1 en dat gaf volgens de kenners de verhoudingen goed weer. Bleef over de vraag aan de trainer of hij tevreden was. Hans, gepokt en gemazeld door zijn lange ervaring als coach, gaf aan ook een leuke wedstrijd te hebben gezien maar omzeilde daarmee op diplomatieke wijze de eigenlijke vraag. Dat kon je natuurlijk verwachten want hij zal ongetwijfeld het nodige hebben gezien wat in zijn ogen anders of beter moet en daar heeft hij met zulke oefenpotjes in het verschiet nog ruimschoots de tijd voor tot de start van de competitie op 25 september a.s. Het speelschema maakt de KNVB overigens komende vrijdag 19 augustus bekend en dan weten we wanneer we naar Rotterdam/Delft/Voorschoten/Utrecht/Amersfoort en Leusden moeten. Daar is al genoeg over gezegd dus doe ik er nu maar het zwijgen toe.

Onderstaand voor de volledigheid nog het verdere verloop van het oefenprogramma inclusief beker.

Conclusie: ik heb me best vermaakt op het prachtige sportcomplex van KDO en zag een leuke wedstrijd van SVO, maar dacht tegelijk aan het gezegde: één zwaluw maakt nog geen zomer…..Wat zeg ik: ZOMER. Ik was blij dat ik weer in mijn auto zat met de airco aan om huiswaarts te keren.

Oefenprogramma SVO 1

Thuis Zondag 21 augustus 14.30 uur Meteoor 1

Thuis Dinsdag 23 augustus 20.30 uur FC Abcoude 1

Thuis Zaterdag 27 augustus ING Openingstoernooi tegen Vlug & Vaardig 1

Beker SVO 1

Uit Zaterdag 3 september 17.00 uur RKAVIC 1

Thuis Zaterdag 10 september 17.00 uur FC Hilversum

Uit Zaterdag 17 september 17.00 uur Nieuw-Utrecht

Beker SVO 2

Uit Zondag 4 september 11.00 uur AFC 3

Thuis Zondag 11 september 11.30 uur SDZ 2

Uit Zondag 18 september 13.00 uur ASV Arsenal 2

Een gedachte over “De kop is er af!

  • Super dat je er meteen al weer was, Rob, en dat je de pen weer ter hand hebt genomen! Leuk verslag!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *