ZONDAG 1 VERLIEST VAN KOPLOPER

Voor SVO was op de laatste speeldag een sleutelrol weggelegd. Zelf moest het uit naar koploper Sporting ‘70, dat moest winnen om de kampioensvlag te kunnen hijsen. Anders zou FC Abcoude bij winst alsnog met de eer gaan strijken en promoveren naar de 2e klasse. Zo ver liet Sporting het echter niet komen en stuurde het de mannen van coach Desley Douglas met een 0-2 nederlaag huiswaarts.

De eerste helft was het vooral Sporting dat de toon zette en SVO onder druk hield. Sporadisch wisten onze jongens onder die druk uit te voetballen. Van vlot lopende aanvallen, waar Zondag 1 de laatste weken patent op leek te hebben, was dan ook geen sprake. De wedstrijd voltrok zich zodoende op de speelhelft van SVO, dat ook nu weer een grote werklust ten toon spreidde en zich noodgedwongen beperkte tot het ontregelen van het spel van Sporting. Tot de 22e minuut. Goalie Dax de Wit wist ternauwernood een doelpunt te voorkomen. Dat bleek echter uitstel van executie, want uit de daaruit volgende corner wist Sporting te scoren (0-1). Nog geen man overboord moet Zondag 1 hebben gedacht. Daarom was het zo jammer dat op slag van rust Sporting opnieuw wist te scoren via een uitval over links waarbij de paal in eerste instantie voor de Utrechters in de weg stond. De terugspringende bal werd echter alsnog tot doelpunt getransformeerd (0-2).

Na de thee was het SVO dat iets meer zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken maar het bleef bij een aantal speldenprikken. Eerst in de 58e minuut zagen de meegereisde supporters eindelijk weer een echte aanval. Met goed combinatiespel werd spits Daan van Unen bereikt. Zijn schot werd met een uiterste krachtsinspanning door de Sporting-verdediging tot corner verwerkt. Die leverde niets op. Ook Sporting wist een aantal keren gevaarlijk te worden maar waren óf onzorgvuldig in de afwerking en anders kwam Dax wel als overwinnaar uit de bus.

De échte overwinning werd na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Th.G. Verbij echter gevierd door Sporting, dat met de 2-0 winst promotie wist te bewerkstelligen naar de 2e klasse.

Voor Zondag 1 zit de competitie er nu op. Geen na-competitie waarop na de winterstop nog stiekem werd gehoopt. Maar het moet gezegd: het slotakkoord van SVO mag er zijn. Coach Desley is er in geslaagd om na zijn komst in april j.l. binnen zijn team weer de spelvreugde terug te brengen en dat vertaalde zich in aantrekkelijk voetbal. Desley kan mooie rapportcijfers overleggen. Vier keer winst, eenmaal gelijk, driemaal verloren en een doelsaldo van 16-14. Daarmee bezet SVO op de eindrangschikking een 6e plaats met 34 punten. M.a.w. ook dit seizoen weer een mooie plek in het linkerrijtje.

Nu even een adempauze. Dus tot volgend seizoen met hopelijk dan een indeling wat dichter bij huis.