ZONDAG 1LEVERT EEN PUIKE TEAMPRESTATIE

Plaats van handeling Sportpark Dorrestein in Amersfoort tegen Afc Quick 1890. Het werd een 4-2 overwinning en daar viel niets op af te dingen.

De puzzelstukjes lijken (eindelijk) in elkaar te vallen. SVO liet, met name in de eerste speelhelft, een uitstekende indruk achter. Met goed combinatiespel en vlot uitgevoerde aanvallen werd de tegenstander herhaaldelijk onder druk gezet. Zo ook in de 9e minuut. Aanvoerder Tim Baas stuurde met een fraaie pass Thijs de Dood op rechts de diepte in. Diens voorzet belandde bij Jerom Meester en – evenals vorige week – wist hij beheerst te scoren (1-0). De feestvreugde was echter van korte duur want amper vijf minuten later was het weer gelijk. Vanuit een voorzet over rechts stond een Quick-speler volkomen vrij voor het SVO-doel en die wist daar wel raad mee (1-1).

Opnieuw vijf minuten later was het andermaal Thijs, die met een sublieme pass Quinten Drupsteen wist te bereiken en zijn rush richting de Quick-goalie werd beloond met een uitstekende goal (2-1). En vóór de rust werd het zelfs 3-1. Ruben Kalkman zette de turbo aan en was uiteindelijk met de Quick-goalie gelijk bij de bal. Het geblokte schot kwam vervolgens bij Jerom die ter hoogte van de middenlijn stond. Met de keeper uit z’n goal aarzelde hij geen moment en zijn afstandsschot verdween tussen de palen. Echt een meesterlijke goal en voor Jerom de tweede deze middag (3-1).

In de rust glunderende gezichten bij de meegereisde supporters. En het werd nog leuker toen Ruben Kalkman (wat is íe snel en sterk) in de 69e minuut zijn tegenstander in een één-op-één duel de bal wist te ontfutselen en fraai de 4-1 liet aantekenen.

Ja natuurlijk. Er werden ook de nodige kansen niet benut, maar het waren wél kansen die onze jongens zelf wisten te creëren en dat is ook een verdienste. Dat het dan in de slotminuten toch nog 4-2 werd is slechts voor de statistiek.

Hiermee was de tweede overwinning op rij een feit en heeft Zondag 1 karakter getoond. De mannen van coach Desley Douglas ogen in dit stadium van de competitie opvallend okselfris en leggen continue een enorme werklust aan de dag. Er staat echt een team en mooi om te zien dat inderdaad de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Als er dan, zoals vanmiddag, een verdediging staat, die nauwelijks iets weggeeft en de voorwaartsen alle drie weten te scoren (en Jerom zelfs tweemaal) dan win je de wedstrijd. Zo simpel is het.

Als ik vandaag de Man-of-the Match zou moeten aanwijzen dan kies ik voor heel Zondag 1 inclusief de technische staf. Chapeau.

Zondag wacht het volgende toetje en hopelijk valt dat net als vanmiddag wederom in de smaak. Thuis tegen Amsvorde waar eerder uit een magere 1-0 overwinning werd geboekt.