ZONDAG 1 PAKT ZIJN REVANCHE

Degenen, die ondanks het prachtige weer, er toch voor hadden gekozen om de thuiswedstrijd van Zondag 1 tegen Roda’46 1 uit Leusden bij te wonen zullen daar beslist geen spijt van hebben gekregen. Het werd een mooi potje voetbal, zoals je na afloop onder de SVO-supporters kon beluisteren.

Tijdens deze competitie is al meerdere malen geconstateerd dat er best veel voetballend vermogen in Zondag 1 zit, maar dat dat er lang niet altijd uitkomt. Tegen Roda’46 was dat anders en wellicht kwam dat ook door de smadelijke uit-nederlaag van 0-5 eerder deze competitie en wilden aanvoerder Tim Baas en zijn kompanen die hoe dan ook wegpoetsen. Wie zal het zeggen.

Welnu, het team van coach Desley Douglas heeft zijn revanche gepakt. Het werd een 4-1 overwinning en die was dik verdiend. De openingsfase was voor Roda’46. In de 11e minuut wist hun linkervleugelaanvaller Neal Kooij door te breken en op goalie Dax de Wit af te stevenen. Die verkleinde zijn doel en kon zodoende voor zijn team erger voorkomen. Enkele minuten later was het de beurt aan Ruben Kalkman (ook nu weer in de spits) die vrije doortocht kreeg richting de Roda-goalie. Ruben scoorde vervolgens uiterst beheerst (1-0).

Ook bij het tweede doelpunt stond hij aan de basis door de bal met veel inzet te veroveren op het middenveld en Quinten Drupsteen op rechts de ruimte in te sturen. Diens voorzet bereikte in de 42e minuut de hardwerkende Jerom Meester en die scoorde knap (2-0). De koek was voor de rust nog niet op. Nog geen twee minuten later wist de mee naar voren gekomen Roy la Grouw uit een corner van Jerom namelijk met het hoofd de 3-0 aan te tekenen.

Een ongekende weelde zo’n voorsprong. Bij het begin van de tweede speelhelft hoorde ik een op-en-top SVO-er nog wel zeggen: “als de boys de tweede helft nu maar niet omvallen”. Het tegendeel bleek het geval, want in de 49e minuut was het opnieuw Ruben die met zijn snelheid de tegenstander zijn hielen liet zien en met een bekeken lob de Roda-goalie verschalkte (4-0).

Na een echt uitstekende eerste helft bleek het tweede bedrijf kwalitatief toch van iets minder gehalte, maar dat zij de mannen van Desley vergeven. Begrijpelijk dat je met zo’n voorsprong de wedstrijd probeer te consolideren en niet meer zonodig moet. Daarom ook kon Roda’46 vanaf de 70e minuut wat meer druk zetten en op zoek gaan naar de eretreffer. Die viel in de 85e minuut met een droog schot werd Dax verschalkt (4-1).

Samenvattend: wat kan voetbal toch mooi zijn ook bij de amateurs in de 3e klasse, maar daar heb je dan wel twee voetballende ploegen voor nodig. En die stonden bij SVO deze zondag tegenover elkaar. Ook dan gaat er natuurlijk regelmatig het nodige fout, maar dat is nou juist de charme van het spel, dat dit keer onder leiding stond van de jonge Yannick Mahieu, die liet doorspelen als dat kon en floot wanneer dat nodig was. Een verademing en dat mag ook wel eens worden gezegd. Met nog drie wedstrijden voor de boeg is te hopen dat Zondag 1 zijn aanhang nog een keer op zo’n mooi potje voetbal trakteert en wie weet gebeurt dat volgende week zondag al uit tegen Quick 1890 in Amersfoort. Succes.

Een gedachte over “ZONDAG 1 PAKT ZIJN REVANCHE

  • 16 mei 2022 om 16:54
    Permalink

    Mooi én goed verslag weer Rob, mét fraai fotoverslag van Minke !!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.