ZONDAG 1 PAKT OPNIEUW DE VOLLE WINST

De mannen van coach Desley Douglas zijn bezig aan een prima slotakkoord van de competitie. Tegenstander Amsvorde uit Amersfoort had weinig tot niets in te brengen. Het werd uiteindelijk een 4-0 thuisoverwinning. De derde zege op rij.

Amsvorde (nog niet geheel veilig) begon enthousiast aan de wedstrijd en zette SVO gelijk onder druk zonder echt gevaarlijk te worden. ‘Dat houden ze nooit 90 minuten vol’ hoorde je de kenners langs de lijn concluderen en inderdaad na amper een kwartier waren de Amersfoorters uitgeraasd. Sterker nog: door een prima uitgevoerde aanval in de 14e minuut belandde de bal bij Daan van Unen die met een bekeken schot de Amersfoorters op achterstand zette (1-0).

Amsvorde wilde wel maar kon geen vuist maken. SVO hield het initiatief en aan het slot van de eerste helft had het nog een tweetal aanvallen in petto waarbij spits Ruben Kalkman werd gelanceerd. Zijn beide doelpogingen waren echter een prooi voor de Amsvorde-goalie. Rust 1-0.

Ook na de thee bleek Amsvorde niet in staat om potten te breken. Ook niet nadat in de 53e minuut Ruben met een enkelblessure het veld moest verlaten. SVO wist die tegenvaller echter prima op te vangen want enkele minuten daarna was het Jerom Meester die de Amsvorde-goalie met een vlammend schot op de proef stelde. De terugspringende bal werd met de borst door opnieuw Daan binnengelopen (2-0). Hij zou in de 89e minuut zelfs zijn derde doelpunt maken en daarmee een hattrick scoren (4-0) nadat eerder invaller Jim Kleine Staarman (een prima invalbeurt) met een fraaie kopbal uit een corner van Anthony Voskuilen ook al had gescoord. Na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst, die ook na afloop onder het publiek nog de nodige tongen losmaakte, waren er onder de SVO-supporters vooral glunderende gezichten.

Een prima prestatie van Zondag 1 dat op Tweede Pinksterdag voor z’n laatste competitieduel op bezoek gaat bij lijstaanvoerder Sporting’70 in Utrecht. Hoe spannend kan het zijn en dat geldt dan met name voor Fc Abcoude dat slechts twee punten achter Sporting’70 staat. M.a.w. mocht SVO winnen en Fc Abcoude doet dat tegen laagvlieger PVC ook dan zijn onze naaste buren alsnog kampioen.

Tot slot: Na afloop van de wedstrijd tegen Amsvorde was het BBQ time, georganiseerd door de spelers van Zondag 1 en 2. Bij monde van Desley werd een ieder (zowel voor als achter de schermen) uitvoerig bedankt voor zijn/haar bijdrage aan de selectie in welke vorm dan ook. Ook werd afscheid genomen van een aantal teamgenoten, die om uiteenlopende redenen volgend seizoen stoppen of een andere kleedkamer gaan opzoeken.

Het slotwoord was voor voorzitter Cees de Wit, die zei supertrots te zijn op de selectie en op de wijze waarop deze afsluiting van de competitie door hen is georganiseerd. De aanwezigen onderstreepten dit met applaus en vervolgens was het inderdaad BBQ-time.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.