Wedstrijdverslagen

ZONDAG 1 OP DONDERDAG

Ik begin dit keer met een persoonlijke noot. Ik begreep dat het bestuur opnieuw bij de KNVB het verzoek heeft ingediend met betrekking tot de competitie-indeling voor komend seizoen. Liefst wedstrijden dichter bij huis, zodat – zoals nu – niet 4x naar Utrecht, 4x naar Amersfoort, 1x maal Nieuwegein en ook nog een keer naar Leusden moet worden gereisd. Dat is nergens goed voor. Reken maar eens uit wat dat betekent aan het aantal km’s die moeten worden afgelegd. Maar niet alleen dat: ook de vereniging merkt dat aan de weinige bezoekers, die met hun cluppie meekomen (minder kantine-opbrengst). En wat te denken voor onze supporters. De beleving onder hen is veel minder, want wie haalt het nu in z’n hoofd om op donderdagavond naar Utrecht te gaan om de spelers van Zondag 1 om 20.30 uur (!) te ondersteunen in hun wedstrijd tegen Sv Rivierwijkers. Ja ook nu weer enkele diehards, maar het blijft drie keer niks. Ik hoop dan ook dat de voetbalbond het verzoek van het bestuur nu wel eens honoreert zodat de competitie voor een ieder wat meer gaat leven.

Na deze persoonlijke noot dan toch iets over de wedstrijd van donderdagavond op het fraaie complex van Rivierwijkers.

Had coach Desley Douglas het afgelopen zondag nog over een matheid bij de spelers, daar was nu gelukkig niets van te merken. Ja natuurlijk ging er ook het nodige fout maar het enthousiasme vergoedde veel. Zondag 1 was, zeker in de eerste helft, de bovenliggende partij en dan is het zuur dat het in de 11e minuut toch weer tegen een achterstand aanliep. Een lange bal naar voren van Rivierwijkers was voor goalie Dax de Wit aanleiding om zijn doel uit te komen. Hij was echter te laat bij de bal die vervolgens voor het open doel belandde. Tim Baas wilde die daarop wegwerken, maar raakte deze verkeerd (0-1). Exact 11 minuten later werd de stand weer rechtgetrokken. Een vrije trap net buiten de zestien met Thijs de Dood en Ruben Kalkman achter de bal. Thijs tikte de bal naar Ruben en diens schot was raak (1-1).

Later zou blijken dat dat ook de eindstand werd. Met diverse wisselingen probeerde Desley nog wel een doelpunt te forceren door in de tweede helft Ruben Kalkman naar voren te posteren (diens plaats achterin werd opgevuld door invaller Roy La Grouw) maar helaas zonder resultaat.

Toch had er een overwinning voor onze jongens nog wel ingezeten. Waarom scheidsrechter Ids Gerritsma in de 85e minuut geen strafschop gaf blijft een raadsel. Ik wilde hem dat na afloop vragen maar hij koos er voor eerst te gaan douchen om zo wellicht een antwoord op mijn vraag voor te bereiden.

Inmiddels was het al 22.30 uur dus koos ik er op mijn beurt voor om niet langer op de scheids te wachten en huiswaarts te keren. Toch uiteindelijk met een onbevredigend gevoel. Ook gezien het spelbeeld in de tweede helft, waar de bank van Zondag 1 en met name Desley het regelmatig aan de stok had met grensrechter Henk van Rivierwijkers, die inderdaad een aantal keren discutabel vlagde. En ook de leidsman droeg er aan bij dat binnen de lijnen de irritaties zich opstapelden met de niet gegeven penalty als “hoogtepunt”.

Op naar zondag 14.00 uur thuis tegen Roda’46. Een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor de smadelijke 5-0 nederlaag uit in Leusden. Succes.

Een gedachte over “ZONDAG 1 OP DONDERDAG

• Mark van Beusekom

Het is tamelijk absurd dat er vrije weekenden worden ingepland om vervolgens wedstrijden af te werken op een doordeweekse avond, nota bene in Utrecht, dan krijg je ook echt minder zin om te gaan voetballen. Helemaal eens Rob.