ZONDAG 1 CREËERT TE WEINIG EN VERLIEST

Het werd een 0-2 nederlaag uit tegen het Utrechtse PVC. Vooraf waren de verwachtingen bij het handjevol meegereisde supporters hoopvol. Bij PVC (hekkensluiter) zouden er toch wel één of meerdere punten kunnen worden bijgeschreven. Hoe anders liep het. Het werd voor Zondag 1 een wedstrijd om gauw te vergeten. Ook interim-coach Desley Douglas kon na afloop niet anders concluderen dan dat hij door zijn jongens een gezapige pot voetbal voorgeschoteld had gekregen. Er lag een zekere matheid over het team, aldus Desley.

Het eerste kwartier begon Zondag 1 enthousiast en leek het spel nog ergens op. Maar allengs wist PVC (echt geen wonderploeg) met name op het middenveld het spel naar zich toe te trekken. De ruimtes tussen de linies bij onze jongens waren groot en daar wisten de Utrechters wel mee om te gaan. Toch had onze goalie Dax de Wit nauwelijks iets te doen. In de 25e minuut moest hij voor het eerst handelend op treden en voor de PVC-doelman was dat zelfs in de 33e minuut bij een afstandsschot. Ook daarna hobbelde de wedstrijd voort. Door balverlies rond de middenlijn werd vervolgens een PVC-speler geen strobreed in de weggelegd om richting Dax op te stomen en zo werd door onze jongens geheel onnodig toch met een 0-1 achterstand de thee opgezocht.

Desley had ook gezien dat er nauwelijks kansen werden gecreëerd (overigens een structureel probleem red.) dus koos hij na de rust voor een 4-3-3 opstelling door rechtsback Pepijn de Koning door te schuiven als rechtsbuiten in de hoop dat diens snelheid uiteindelijk resultaat zou opleveren. Dat leek ook te gaan lukken. In de 73e minuut wist Daan van Unen te scoren, maar op advies van de PVC-grensrechter keurde de referee het doelpunt alsnog af (terwijl hij nota bene op korte afstand van het plaats delict stond). Later lichtte hij dit toe: de grensrechter stond op één lijn en ik niet. Ik twijfelde al maar mijn assistent heeft mij kunnen overtuigen, aldus de leidsman.

Toch was er bij de SVO-supporters nog hoop. Die vervloog echter in de 87e minuut toen aanvoerder Tim Baas vanuit de verdediging de bal naar voren probeerde te loodsen, maar die ongelukkig bij de tegenstander belandde. Op diens vlammend schot had Dax het nakijken (0-2). Het werd in blessuretijd bijna nog 0-3, maar Dax wist dat net te voorkomen. Na het laatste fluitsignaal heerste vooral bij de Utrechters opluchting, hoewel ze nog steeds de laatste plaats bezetten omdat de directe concurrenten ook wisten te winnen.

Hopelijk lukt het Zondag 1 met nog 5 wedstrijden voor de boeg om de competitie toch op een voor onze club waardige wijze af te sluiten. Te beginnen a.s. donderdagavond 12 mei uit tegen Rivierwijkers andermaal in Utrecht. En dan volgende week zondag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd tegen Roda’46 uit Leusden.