ZONDAG 1NA PRIMA POT TOCH MET LEGE HANDEN

In een aantrekkelijke derby tegen FC Abcoude liet het team van coach Guido Licastro zich van zijn beste kant zien. De basiself van vorige week (tegenstander JOGA/Fortius) had hij in tact gelaten en daar zal hij geen spijt van hebben gekregen. Zeker de eerste helft was Zondag 1 meer dan gelijkwaardig aan Abcoude. Altijd een geduchte tegenstander die nog volop in de race is voor het kampioenschap.

Maar van enige schroom was bij SVO geen sprake. Integendeel: zeker in de beginfase werd met goed en snel combinatiespel vanuit de achterste linie het middenveld gevoed, dat op zijn beurt regelmatig de voorhoede aan het werk zette. Bijvoorbeeld in de 8e minuut. Na een prima aanval over rechts werd uiteindelijk Daan van Unen vrij gespeeld maar hij kreeg de bal helaas niet goed onder controle. Tien minuten later weer zo’n prima aanval, dit keer over links. Helaas ging de voorzet net voorlangs. Als daar nou eens een SVO-er had gestaan. Het duurde tot de 22e minuut voordat Abcoude een keer écht gevaarlijk werd maar onze goalie Dax de Wit wist met uitgestrekt been erger te voorkomen.

Het was voor de SVO-supporters genieten geblazen om te zien hoe Zondag 1 regelmatig de tegenstander zijn wil oplegde. In de 35e minuut weer zo’n flitsende en uitgespeelde aanval (dit keer door het midden) waarbij Daan in stelling werd gebracht, maar nu was het de Abcoude-goalie Damian Bon die zich in de baan van het schot wierp. Al met al een aantrekkelijke eerste helft waarbij SVO -zoals gezegd- meer dan gelijkwaardig was aan de tegenstander. Ruststand 0-0.

Ook na de thee was het spel het aankijken volledig waard. SVO ging door waar het gebleven was en gaf Abcoude weinig ruimte. Tot de 55e minuut. Geknoei op het middenveld met slordig balverlies tot gevolg waardoor Regilio Kranenburg de vrije ruimte werd ingestuurd en de 0-1 voorsprong voor Abcoude op het scorebord liet aantekenen. Vijf minuten later was het bijna gelijk. Mitchel Melissen wist zich op links knap vrij te spelen en zijn prima voorzet bereikte invaller Thijs de Dood. Diens kopbal wist de Abcoude-goalie maar net met een katachtige redding te pareren. En dan valt bij één van de spaarzame uitvallen van Abcoude de goal -zoals zo vaak- direct daarop aan de andere kant door een doelpunt van Jendro Halman (0-2). SVO deed er vervolgens alles aan om alsnog het tij te keren, maar zonder resultaat. Het was telkens “net niet”. De vele kansen die SVO zichzelf wist te scheppen bleven uiteindelijk zonder resultaat. Speciale vermelding dit keer voor Mitchel, die zich een slag in de rondte werkte en de tegenstander volop bezig hield. Heel knap en jammer dat een pegel van zijn voet vanaf de rand van de zestien door opnieuw de Abcoude-goalie onschadelijk werd gemaakt.

Samenvattend: een zeer aantrekkelijke derby met een goed en enthousiast spelend Zondag 1. Het had een beter resultaat verdiend. Voor de amusementswaarde krijgt het echter een dikke voldoende. Volgende week uit tegen VVZA in Amersfoort en wie weet wordt het goede spel dan wel beloond.