ZONDAG 1 GEEFT HET JUISTE ANTWOORD

Het is nooit saai bij Sv Ouderkerk. Er gebeurt altijd wel wat zoals vorige week het abrupt beëindigen van de samenwerking met coach Guido Licastro terwijl nota bene een maand eerder zijn contract nog met een jaar werd verlengd! Het bestuur heeft daarover intussen een statement afgegeven, maar hoe dan ook: de gehele gang van zaken verdient niet de schoonheidsprijs en de uitkomst kan zeker verrassend worden genoemd. Verrassend was ook de keuze om aanvoerder Desley Douglas te vragen (hij heeft daarvoor de papieren) om tijdelijk de honneurs als coach van Zondag 1 waar te nemen in afwachting van een meer definitieve oplossing. Het thuisduel tegen APWC uit Utrecht was voor hem zijn vuurdoop en die doorstond hij met verve. Zijn plek in het elftal werd op de rechtsbackpositie ingevuld door Pepijn de Koning terwijl de aanvoerdersband aan verdediger Tim Baas werd toevertrouwd.

De eerste speelhelft was een gelijk opgaande strijd waarbij onze jongens duidelijk de betere kansen wisten te creëren, maar niet scoorden. Een aantal keren werd met vlot lopende aanvallen over de vleugels de tegenstander onder druk gezet en spits Daan van Unen opgezocht, maar die had tot tweemaal toe met een inzet achter het standbeen langs geen succes. De bal miste snelheid. Ook bij een voorzet van Mitchel Melissen in de 21e minuut kwam Daan een teenlengte tekort om succes te hebben. Een puntje van aandacht is nog wel dat APWC voor de rust tot tweemaal toe door slordigheid en kennelijk gemis aan concentratie van onze kant bijna in het zadel werd geholpen, maar door alert reageren van onder meer goalie Dax de Wit bleef het 0-0 tot de rust.

Ook nu weer was de vraag: waarom wordt er toch niet meer geschoten, want niet geschoten is altijd mis. En de AWPC-goalie was bepaald niet groot van stuk. Middenvelder Quinten Drupsteen moet dat in de 50e minuut ook hebben gedacht. Zijn afstandsschot was prima gericht en dat betekende (1-0). Dat moet de ban bij de tegenstander vervolgens hebben gebroken want binnen een kwartier werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-0 door andermaal een goal van Quinten en vervolgens van Jerom Meester. APWC bleek niet bij machte het tij alsnog te keren. De eerste thuisoverwinning in 2022 was hiermee een feit en bovendien dik verdiend.

Dat vond ook interim-coach Desley. Hij had genoten van het spel. We hebben met elkaar een aantal simpele afspraken gemaakt en die werden nagekomen. We zaten kort op de tegenstander, hielden de ruimtes klein en konden mede daardoor APWC onder druk houden. Eigenlijk vrij simpel, aldus Desley.

Samenvattend. Zondag 1 heeft het juiste antwoord gegeven op de gebeurtenissen in de turbulente afgelopen week. Dat verdient zonder meer een compliment. Volgende week naar Zwaluwen Utrecht 1911 dat op dit moment derde staat en Zondag 1 achtste. Opnieuw veel succes gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.